Ştiri locale

O nouă premieră la TAM – „Mateiaș Gâscarul”

La începutul lunii noiembrie, Teatrul „Andrei Mureșanu” vine în întâmpinarea iubitorilor de artă dramatică, copii și adulți deopotrivă, cu o nouă premieră. Este vorba de spectacolul „Mateiaș Gâscarul”, în regia Mirelei Bucur, care va avea loc joi, 3 noiembrie, ora 17:00, la Sala ARTA.

Comparând mica familie etnic-mixtă, româno-maghiară, cu marele oraș multicultural în care trăim, este necesară punerea în scenă a unei povești din folclorul maghiar, în limba română, pentru a putea contribui cu adevărat la dezvoltarea și cunoașterea reciprocă a celor două culturi și a intermedia o comunicare armonioasă. Regizoarea Mirela Bucur are o viziune aparte care a adus-o la ideea de a pune în scenă această poveste la Teatrul „Andrei Mureșanu”. După trilogia adaptată după operele lui Ion Creangă pe care a regizat-o în cadrul micului teatru românesc din secuime – „Capra cu trei iezi și-un lup”, „Fata babei și fata moșneagului” și „Doi galbeni” – spectacole care s-au jucat în cei 17 ani care s-au scurs de la producția primei piese, cu săli pline în fața unei audiențe formate din copii și tineri români și maghiari deopotrivă, regizorul a simțit nevoia să aducă în scenă și o poveste importantă din folclorul maghiar. „Sper ca și acest spectacol să aibă la fel de mult succes ca precedentele în rândul copiilor și tinerilor de ambele etnii” (Mirela Bucur).

În distribuția din „Mateiaș Gâscarul“, publicul din Sfântu Gheorghe îi va putea urmări pe Liviu Popa, Marius Popa, Camelia Paraschiv, Sergiu Aliuș, Mona Codreanu, Costi Apostol, Daniel Rizea, Nae Croitoru și Pakucs Sonia. Scenografia spectacolului este semnată de Márton Erika, iar coregrafia de Magyar Csaba și Bajkó László.

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

Publicitate
banner we radio