Ştiri locale

O nouă ediție Joia Gurmanzilor, săptămâna asta la Sfântu Gheorghe

Patru localuri din Sfântu Gheorghe și-au anunțat până acum participarea la „Joia gurmanzilor”, un eveniment gastronomic organizat în fiecare an înaintea intrării în postul Paştelui, și care anul acesta va avea loc în data de 23 februarie.

Patronul restaurantului Tribel, care este și membru în consiliul de administrație al Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurantelor din judeţul Covasna (SVESZ), a precizat că reducerile și orarul promoțiilor diferă de la o locație la alta, însă clienții vor putea mânca „atât cât doresc înainte de a intra în post”.

Publicitate

Acesta a mai menţionat că evenimentul reprezintă şi pentru patronii restaurantelor un bun prilej de a-și promova oferta.

„Suntem la ora actuală 3 restaurante – Tribel, B The Hotel și Eleven Street Food – care ne-am gândit că vrem să organizăm, dar să vedem dacă între timp vor să intre și alte restaurante. Acum începe Postul Paștelui, deci esența acestei zile este să mănânce oamenii cât doresc înainte de a intra în post. Noi întotdeauna când organizăm, în afară de faptul că oferim la jumătate de preț anumite preparate, le și promovăm cu ocazia asta. Sunt mai multe feluri de a ține Joia gurmanzilor, unii spun că oferă doar la prânz, alții doar pentru cei care fac rezervări, unii pentru toate preparatele, alții doar pentru o parte, sunt cei care includ doar meniul zilei, alții organizează doar în orele după-amiezii, deci depinde”, ne-a explicat Tribel István.

La fel ca în anii trecuți, reducerea nu se va aplica băuturilor sau comenzilor livrate la domiciliu.

All you can eat la B The Hotel

Spre exemplu, B The Hotel a anunțat că va pregăti „un brunch bogat în stil bufet suedez all-you-can-eat”, care va putea fi servit între orele 12:00-22:30. Pentru 89 de lei, clienții vor putea mânca oricât, fără limită de consum, iar reprezentanții restaurantului transmit că dacă un anumit preparat se va epuiza, va fi înlocuit cu un alt fel de mâncare. Oferta include supă de pește, supă Pho sau supă cremă de legume; BBQ din coaste, pui, pulled pork sau porchetta; lasagna de oaie sau pulled pork; pește în tempura, ravioli, cartofi steak, macaroane cu brânză, salad bar, piure de cartofi cu usturoi și deserturi precum cheesecake sau tiramisu.

Reduceri la burgeri şi shaorme

Eleven Street Food va oferi reduceri la două dintre preparatele sale, respectiv meniurile burger Eleven și Fireworks, pe care clienții le vor putea cumpăra la prețul de 20 de lei, față de 29 de lei, oferta fiind valabilă doar în restaurant sau pentru comenzile pick-up.   

Și Doner House a anunțat zilele trecute, printr-o postare pe Facebook, că participă la Joia Gurmanzilor, oferind reduceri de 8 lei la 4 dintre preparatele sale. Astfel, pentru un Döner Box clienții vor plăti 12 lei, față de 20 de lei; pentru o Shaorma Mare și Shaorma Vegetariană Mare vor achita 18 de lei, față de 26 de lei, iar pentru un Döner la farfurie cu cartofi prăjiți sau cu orez vor achita 20 de lei, față de 28 în mod normal.

Deși în cazul restaurantelor, reducerile nu se aplică băuturilor alcoolice, barul INdiVINO și-a organizat propriul eveniment „Joia gurmanzilor” în data de 16 februarie, oferindu-le clienților reduceri de până la 50% la anumite vinuri.

Joia Gurmanzilor a fost inițiată în urmă cu 14 ani după un model preluat din Ungaria și reia o tradiţie legată de apropierea Paştelui, când oamenii mâncau pe săturate înainte de a intra în post.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio