Ştiri locale

O nouă ediție „DOGtober”, duminică, la Sfântu Gheorghe

În acest sfârșit de săptămână, cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe devine locul de întâlnire al iubitorilor de animale. DOGtober – ziua dedicată câinilor și stăpânilor care vor să își înțeleagă mai bine patrupedul, revine după o pauză de doi ani, evenimentul fiind programat să aibă loc duminică, începând cu ora 12:00.

Potrivit organizatorilor, programul va cuprinde, printre altele, o prelegere pe tema creșterii animalelor în cultura urbană susținută de Kis Ágoston, discuții pe tema adopțiilor și un moment artistic pregătit de Kátai Boróka și Csenge, dar și o prezentare despre Béres Dog Hotel, iar nelipsită va fi, și în acest an, tradiționala fotografie de grup, la care vor lua parte toți proprietarii de câini prezenți, împreună cu animalele lor de companie.

Publicitate

Pentru ca evenimentul să se desfășoare fără incidente, participanților le este recomandat să nu vină cu animale în călduri, bolnave sau agresive.

„Va putea participa oricine are câini, obligatoriu să vină cu ei, dar și cei care nu au și sunt interesați de subiect vor putea veni. Vom avea o fotografie de grup, așa cum facem în fiecare an, cu toți câinii, și încercăm să avem invitați din mai multe domenii legate de câini, să alegem teme interesante. De data aceasta nu vom pregăti gustări pentru patrupezi, am încercat de câteva ori să facem asta, dar sunt unii care au diete speciale, sau alergii, și atunci am renunțat. Bineînțeles, fiecare stăpân, dacă vrea, poate aduce ceva pentru câinele propriu, dar chiar a fost o idee proastă în primii doi ani când am încercat să tratăm câinii cu gustări”, ne-a explicat patroana localului, Jozsi Kinga.

Evenimentul, care din păcate nu a mai putut fi organizat în perioada pandemiei, a ajuns în acest an la a 5-a ediție.

Printre invitații ultimelor două ediții se numără membrii Asociației Chinologice Covasna, care le-au răspuns participanților la întrebările legate de dresajul canin, și nu numai, sau Béres Sándor, proprietarul Beres Dog Hotel.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio