Ştiri locale

„O noapte furtunoasă” – noua premieră de la Teatrul Andrei Mureşanu

Trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” vine în întâmpinarea iubitorilor de teatru, tineri și adulți deopotrivă, cu un nou spectacol din dramaturgia clasică românească: „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, în regia lui Cristian Ban.

Deși spectacolul respectă textul clasic scris de I. L. Caragiale, citit pentru prima dată în fața publicului în anul 1878, montarea lui Cristian Ban este cea care îl face diferit față de alte spectacole similare. Regizorul pune în scenă spectacolul astfel încât să fie cât mai ușor de înțeles pentru publicul tânăr, adresându-se în mod direct acestuia. Spectacolul a fost ales special pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestei categorii de public. Opera lui Caragiale se regăsește în programa obligatorie pentru Bacalaureat, astfel încât Teatrul Andrei Mureșanu asigură subtitrarea spectacolului în limba maghiară, pentru a-l face cât mai accesibil tuturor elevilor de liceu din oraș. Îi invităm așadar pe elevii claselor a XII-a să „învețe altfel” pentru Bacalaureat!

Publicitate

Iar pe toți ceilalți spectatori îi invităm să petreacă alături de noi o seară de comedie de neuitat. „O noapte furtunoasă” este o comedie a moravurilor de mahala, ilustrând aspecte sociale şi psihologice specifice locuitorilor de la periferia Capitalei, cu scandaluri şi „ambiţuri” de familişti, cu nelipsitul triunghi conjugal, o lume pe care Caragiale a iubit-o cu patimă și a ilustrat-o inegalabil prin operele sale. O lume pe care o regăsim cu ușurință și în zilele noastre. Principalul mijloc artistic de reprezentare a acesteia este comicul de situaţie, alături de care se manifestă şi comicul de limbaj, comicul de nume, comicul de caracter şi comicul de intenţie.

Avanpremiera spectacolului va avea loc în data de 24 aprilie 2017, iar premiera în data de 25 aprilie 2017. Ambele reprezentații vor avea loc de la ora 19:00, la sediul Teatrului „Andrei Mureșanu” – Sala Arta, și fac parte din programul Săptămânii Culturale din cadrul Zilelor Orașului Sfântu Gheorghe.

În distribuția din „O noapte furtunoasă”, publicul din Sfântu Gheorghe îi va putea urmări pe Daniel Rizea, Costi Apostol, Sebastian Marina, Ion Fiscuteanu Jr., Liviu Popa, Fatma Mohamed și Claudia Ardelean. Scenografia spectacolului este semnată de Andreea Simona Negrilă.

Biletele costă 15 lei și pot fi cumpărate la biroul de organizări evenimente, la casieria teatrului și online, prin platforma biletmaster.ro accesibilă și prin intermediul paginii www.tam.ro

Teatrul Andrei Mureşanu

– Biroul de presă –

Publicitate
Publicitate
banner we radio