Ştiri

O masă de aer cu praf din Sahara este deasupra României

Ministerul Mediului a anunţat sâmbătă seara că în perioada 6-9 februarie o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană avansează spre sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

„Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Publicitate

Potrivit postării, în această perioadă, în ţările de la vest şi sud-vest de România se semnalează precipitaţii, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă.

„Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul ţării”, au mai anunţat reprezentanţii Ministerului.

Publicitate
banner we radio