Ştiri

O infirmieră a murit în timpul serviciului la Spitalul de Urgență Sibiu. Colegii acuză că femeia s-a stins din cauza epuizării

O infirmieră a murit în timpul serviciului la Spitalul de Urgență Sibiu, după ce a făcut infarct. Femeia, care lucra la Compartimentul Diabet, Nutriție și Boli, a fost găsită inconștientă de către colegii ei.

Medicii au încercat s-o resusciteze timp de 45 de minute, însă toate eforturile lor au fost în zadar, conform Libertatea.

Publicitate

S-a stins din cauza epuizării, spun colegii femeii, care se plâng de lipsa de personal din unitatea medicală.

Mona Salcie a intrat în tură, sâmbătă, la 7 dimineața și trebuia să îngrijească nu mai puțin de 15 pacienți, aflați în cele patru saloane ale secției.

Două ore mai târziu, infirmiera a luat liftul pentru a mers spre bucătăria spitalului după mâncare. Deodată, femeia s-a prăbușit la pământ. Colegii ei au găsit-o înconștientă și au dus-o la secție de Urgențe.

Timp de 45 de minute, medicii și-au resuscitat colega. Din păcate, toate eforturile lor au fost zadarnice.

„Este vorba de o infirmieră de 58 de ani din cadrul Compartimentului Diabet – Nutriţie. Aceasta a decedat în timpul turei de lucru în cursul zilei de sâmbătă. Era cunoscută cu patologie cardiacă. S-au încercat manevre de resuscitare. Din păcate viaţa nu i-a putut fi salvată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă.

Medicii spun că femeia s-a stins din cauza unui edem pulmonar, afecțiune asocială cu proasta funcționare a inimii.

Șocate de moartea fulgerătoare, colegele femeii au mărturisit că pe secția în care sunt îngrijiți pacieții cu diabet este foarte mult de lucru. Cel mai probabil, Mona Salcie s-a stins din cauza epuizării.

Mona Salcie a lăsat în urmă doi copii și un soț îndurerat.

Conducerea Spitalului Județean Sibiu a demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul șocant. Moartea infirmierei survine, după ce săptămâna trecută o asistentă de la Spitalul de Pediatrie a decedat din cauza extenuării. Femeia avea 30 de ani și era mama unei fetițe de patru ani.

Publicitate
banner we radio