Ştiri locale

O creșă nouă, pentru circa 100 de copii, va fi construită lângă Jandarmeria din Sfântu Gheorghe

O creșă nouă, modernă și eficientă din punct de vedere energetic va fi construită la Sfântu Gheorghe, în vecinătatea sediului Inspectoratului de Jandarmi Județean din strada Gen. Grigore Bălan, prin programul național lansat anul trecut de Ministerul Dezvoltării.

Primarul Antal Árpád a declarat joi, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce   a depus documentația necesară realizării obiectivului de investiții pentru construirea unei creșe mari, care va asigura locuri pentru 100 – 110 copii.

Publicitate

„Deocamdată am depus pentru o creșă mare, pe care vrem să o construim lângă Jandarmerie, acolo unde acum parchează TIR-urile. Lumea mă stresează, pe bună dreptate, că de ce parchează TIR-uri acolo, aşa că în loc de TIR-uri va fi creșă”, a spus primarul.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, banii urmând să fie alocați prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Autoritățile locale au anunțat încă de la începutul anului trecut că au în plan extinderea rețelei de creșe din municipiu și organizarea unor cursuri de formare pentru personalul care va lucra cu cei mici.

280 de creșe noi în toată țara

La nivel național, la finalul lunii februarie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a aprobat finanțarea pentru construcția a 280 de creșe noi, care ar urma să asigure locuri pentru 15.520 de copii, precizând că, în prezent, în România funcționează 395 de creșe de stat care asigură locuri pentru 22.296 de copii.

Finanțarea aprobată în luna februarie este suficientă pentru realizarea a 8 creșe mari, 20 de creșe medii și 62 de creșe mici în mediul rural, respectiv pentru 6 creșe mari, 13 creșe medii și 33 de creșe mici în orașe.

Ministrul Dezvoltării declara la vremea respectivă că pentru construirea de creșe noi, s-a alocat suma de 230 de milioane de euro din bugetul național și din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio