Ştiri locale

O bătrână din Sfântu Gheorghe, înşelată pe stradă de o necunoscută

Polițiștii atrag atenția! Manifestați prudență față de necunoscuți

O femeie de 77 de ani a rămas fără lănțișorul din aur de la gât, după ce o persoană necunoscută i-a oferit o „mică atenție”.

Publicitate

Polițiștii din Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre această faptă în cursul zilei de miercuri, 25 ianuarie 2017. Din primele cercetări s-a stabilit că victima a fost abordată pe stradă de către o femeie necunoscută care se afla într-o mașină, aceasta solicitând indicații către spital. După ce i-a oferit informația, pentru bunătatea sa, bătrâna a fost „răsplătită” de necunoscută care i-a oferit un inel și un lănțișor pe care chiar ea i l-a pus la gât. Ulterior însă, victima și-a dat seama că nu mai are la gât propriul lănțișor din aur pe care îl purta permanent.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, pentru identificarea făptuitoarei.

Pentru a nu cădea victime ale unor asemenea fapte, polițiștii recomandă:

– Manifestați maximă prudență dacă vă confruntați cu o asemenea situație. Dacă vi se oferă bunuri de valoare doar pentru motivul că ajutați o persoană oferindu-i indicații ori alte informații, fiți convinși că vă aflați în fața unor escroci care intenționează să vă păgubească;

– Rețineți cât mai multe semnalmente despre persoanele respective, despre mașina cu care se deplasează și aunțați în cel mai scurt timp poliția;

– Având în vedere că răufăcătorii își aleg victimele din rândul persoanelor în vârstă, discutați cu vârstnicii din familia dumneavoastră, povestiți-le despre aceste cazuri și atrageți-le atenția să nu se lase păcăliți.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio