Ştiri locale

Nunţi subacvatice organizate de un scafandru profesionist în judeţul Covasna

Un scafandru profesionist din judeţul Covasna va organiza, începând din acest an, nunţi subacvatice într-un lac artificial din localitatea Dalnic, pe care l-a amenajat anul trecut. Un cuplu şi-a anunţat deja intenţia de a se căsători sub apă.

Iniţiatorul acestei inedite modalităţi de organizare a unei nunţi, Szabó Jeno, a declarat că lacul a fost dotat cu aparatură de sonorizare şi filmare şi a găsit şi un preot dispus să oficieze căsătoriile sub apă.

Publicitate

\’Avem un preot care a zis va coborî sub apă. Avem difuzor sub apă, ca să se audă perfect tot ce se spune, avem aparat de filmat care în timp real redă imaginile şi le putem proiecta la suprafaţă pentru cei care nu vor să intre în apă. Este cineva care anul acesta doreşte să facă acest lucru, să se căsătorească sub apă (…) Preotul nu e din judeţul Covasna, dar eu aştept orice preot deschis la idee să facem acest lucru. Deci avem preot, avem un lac cu sonorizare şi două hectare de teren cu livadă unde se poate petrece în voie\’, a declarat Szabo Jeno.

El a mai spus că viitorii miri şi eventual şi naşii, dacă vor să le fie alături, vor trebui să facă înaintea nunţii câteva scufundări pentru a se familiariza cu echipamentul. Potrivit acestuia, nici mirii şi nici invitaţii nu vor uita vreodată această nuntă originală, iar imaginile subacvatice vor fi cu adevărat remarcabile.

Szabo Jeno spune că şi-a dorit încă din copilărie să devină scafandru, de pe vremea când făcea parte dintr-un club de speologie. A absolvit Facultatea de Geologie din cadrul UBB, de la Cluj, iar în studenţie a lucrat cu celebrul explorator Jacques Ives Cousteau şi a făcut parte din echipa care a descoperit cetatea scufundată Callatis. În 1994 a obţinut brevetul internaţional de instructor, iar anul trecut, la 45 de ani, şi-a construit un centru de scufundări subacvatice în localitatea Dalnic, unde organizează cursuri pentru toţi cei interesaţi să exploreze lumea subacvatică, în special pentru copii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio