Numărul maşinilor înmatriculate anul trecut în judeţul Covasna a crescut cu peste 50%
Numărul maşinilor înmatriculate anul trecut în judeţul Covasna a crescut semnificativ după eliminarea timbrului de mediu, ajungând la peste 13.700, relevă un raport al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna.
„Aşa cum era de aşteptat, această măsură legislativă, respectiv abrogarea prevederilor privind taxa, a generat o creştere a fluxului la nivelul Serviciului de Permise şi Înmatriculări, practic totalitatea dosarelor gestionate a crescut cu aproape 10.000 de la 26.184 în 2016, la 36.258 anul trecut. Sigur, creşterea semnificativă a fost pe partea de înmatriculări, unde faţă de 8.939 de dosare prelucrate în anul 2016, avem o creştere de 4.805 dosare, ceea ce ne duce la un total de 13.744 de dosare verificate şi implementate pe înmatriculări. La fel am putea spune şi pe partea de emitere a permiselor de conducere există, de asemenea, o creştere, nu la fel de spectaculoasă, însă a fost şi aici o activitate intensă, pentru că multe permise au trebuit preschimbate aflându-se la limita expirării”, a declarat prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu.
El a amintit că pentru fluentizarea activităţii Serviciului de Permise şi Înmatriculări anul trecut au fost implementate programări online, care s-au dovedit eficiente în condiţiile în care instituţia se confruntă cu lipsă de personal.
Două posturi de agent urmează să fie scoase la concurs
„Avem probleme în continuare vizavi de acoperirea întregii scheme, pentru că din cele 12 posturi care sunt atribuite Serviciului la acest moment sunt ocupate efectiv doar nouă. Am demarat deja procedura de concurs, deci două posturi de agent urmează să fie scoase la concurs, prin urmare încercăm să acoperim şi acest deficit”, a mai spus prefectul.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, s-a arătat în repetate rânduri îngrijorat de creşterea semnificativă a numărului maşinilor înmatriculate după eliminarea timbrului de mediu, precizând că autorităţile locale nu pot ţine ritmul în ce priveşte locurile de parcare.
Antal Árpád a afirmat că lipsa locurilor de parcare reprezintă „o mare problemă” în special în zona centrală şi a menţionat că autorităţile locale nu doresc să renunţe la spaţii verzi sau la locuri de joacă pentru „a face loc” maşinilor. O soluţie ar fi construirea unor parcări supraetajate, proiect pentru care municipalitatea va încerca să atragă fonduri europene, conform primarului municipiului Sfântu Gheorghe.