Ştiri locale

Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţ e în creştere

Numărul copiilor abandonaţi în spitalele din judeţul Covasna a crescut anul trecut la 45 faţă de 36 cât s-a înregistrat în 2014.

Şefa Direcţiei judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Vass Maria, a declarat că 22 din cei 45 de copii abandonaţi în maternităţi au ajuns în asistenţă maternală, 17 au fost integraţi în familiile lor naturale în urma intervenţiilor autorităţilor, 4 copii cu handicap au fost internaţi într-un centru rezidenţial pentru copii cu dizabilităţi aflat în oraşul Baraolt, iar două cazuri au rămas nerezolvate.

„Numărul copiilor abandonaţi a crescut, într-adevăr, faţă de anul trecut, dar faţă de statistica anilor precedenţi se observă o continuă scădere”, a spus Vass Maria.

Ea a menţionat că se înregistrează un număr destul de mare de mame tinere, dar nu acestea sunt cele care îşi abandonează copiii în Maternitate. „De obicei aceşti copii sunt abandonaţi de familiile numeroase, unde sunt foarte mulţi copii, familiile care trăiesc în sărăcie destul de mare şi familiile dezorganizate”, a mai spus Vass Maria.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Nagy András Róbert, a declarat că multe mame fug, pur şi simplu, din spitale şi lasă copiii în seama lor. În opinia sa, este nevoie de un efort concertat din partea autorităţilor locale şi instituţiilor statului pentru informarea şi educarea femeilor, astfel încât să evite sarcinile nedorite.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio