Ştiri locale

Numărul accidentelor de muncă a crescut considerabil în judeţul Covasna

Numărul accidentelor de muncă petrecute în 2016 în judeţul Covasna a crescut considerabil, ajungând la 34, două dintre acestea soldându-se cu deces şi unul cu invaliditate, se arată într-un raport al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Covasna.

Potrivit acestuia, în 2014 şi 2015 s-au înregistrat câte 25 de accidente de muncă anual, în timp ce în 2016 s-au înregistrat 34 de astfel de evenimente, un număr similar cu cel din 2013.

Publicitate

CJP Covasna a achitat, anul trecut, aproape 51.500 de lei pentru acoperirea serviciilor medicale pentru accidentele de muncă produse, 4.176 lei pentru boli profesionale şi 23.012 de lei despăgubiri de deces.

De asemenea, a plătit indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă în urma accidentelor petrecute la serviciu în valoare de 63.117 lei.

Acelaşi raport arată că, anul trecut, instituţia a plătit 28 de pensii de invaliditate şi 30 de pensii de urmaş datorate accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, în valoare de 332.527 lei.

Majoritatea accidentelor a avut drept cauză comportamentul neadecvat al angajaţilor, neutilizarea dispozitivelor de protecţie, efectuarea de comenzi şi manevre necorespunzătoare, instruirea insuficientă a lucrătorilor, starea tehnică necorespunzătoare a echipamentului de muncă şi deficienţe de îndrumare, supraveghere şi control.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Covasna, Ordog Lajos, a confirmat creşterea numărului accidentelor de muncă, precizând că majoritatea au avut loc în domeniul construcţiilor şi al exploatărilor forestiere.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio