Ştiri locale

Numărătoarea inversă a început: peste o săptămână începe Festivalul Sepsi Tabakó

Peste 50 de artiști, aproximativ 60 de evenimente, trei scene și trei zile de distracție – aceasta este promisiunea Festivalului Sepsi Tabakó, ultimul festival al verii.

Festivalul își propune să creeze unul dintre cele mai captivante spații de evenimente din Transilvania, în jurul clădirii fostei fabrici de țigări. Povestea începută în 2022 continuă în acest an, după ample lucrări de amenajare a terenului desfășurate în zonă, organizatorii aducând împreună o varietate de programe pentru toate preferințele.

Publicitate

Între 31 august și 2 septembrie, cultura, muzica și arta își găsesc adăpost în spațiul fabricii de țigări, oferind participanților experiența ultimului festival de vară.

În cadrul primei etape a festivalului, vor avea loc 26 de sesiuni de discuții din care putem alege. Subiectele acoperă o gamă largă, de la turism religios la psihologia dezbaterilor și securitatea cibernetică.

Locațiile programelor de zi includ:

Zona Bandă Rulantă – aici va fi pus accentul pe sport. Cei interesați de odihnă activă pot alege între fotbal de masă, tenis de masă, baschet, Beer-Pong, badminton, hochei și teqball. Vor avea ocazia și să descopere și să practice artele marțiale Jiu-Jitsu.

Atelierul va servi ca spațiu de exprimare a creativității participanților, găzduind sesiuni de brodat pe pânză, creare de decorațiuni florale, gravat în linoleu, precum și fabricarea de produse naturale pentru îngrijirea pielii.

Zona Pauză – Cei care doresc o pauză de la agitația festivalului se pot bucura de evenimente precum expoziții, teatru, quiz literar, ateliere practice, slam poetry și sesiuni de dezvoltare personală. Această zonă va fi și un spațiu relaxant, unde prezența Bibliotecii Județene Bod Péter va aduce un plus de atmosferă. Iubitorilor de lectură li se recomandă să descopere selecția de cărți și activitățile pregătite de bibliotecă.

Zona Manufactură – va aduce atmosfera unui târg, funcționând zilnic între orele 12 și 20 și oferind produse handmade.

Colonia Artiștilor – Gazda coloniei și anul acesta va fi Comunitatea Contemporană Magma.

Pe lângă expozițiile permanente, tinerii pot experimenta arta portretelor pop-art, a tiparului albastru și a stencilului.

Zona Radio & Chill promite să fie o locație de zi interesantă, unde trei posturi de radio școlar – Mikes Rádi-yó, Mikó Rádió și Berde Rádió – vor transmite live.

Festivalul Tabakó Sepsi a pregătit trei scene pentru petrecăreți. Concertul cel mai așteptat de către publicul român este cel susținut de Smiley. Cunoscut și sub numele său „din buletin”, Andrei Tiberiu Maria este un artist român foarte apreciat, cu o carieră bogată în muzică și televiziune. De-a lungul anilor, el a reușit să câștige inimile publicului atât din România cât și din străinătate datorită talentului său muzical și carismei sale. El are hituri cunoscute, precum „Acasă”, „Cai verzi pe pereți” sau „În lipsa mea”.

Lista artiștilor anunțați a fost extinsă cu trupe locale și din Transilvania. Vor fi prezenți 3AD (Cluj-Napoca), HOUSE OF PIONEERS (Sfântu Gheorghe), MANO & GREGOR (Cluj-Napoca), KESE (Sfântu Gheorghe), PKW (Sfântu Gheorghe), ZIMBRU (Cluj-Napoca) și ÁLLJUNK MEG! (Sfântu Gheorghe). De asemenea, lista noilor artiști este completată de trupa de pop-rock-punk DAY BY DAY din Gyula.

Programul complet poate fi consultat pe site-ul festivalului, pe paginile de Facebook, Instagram și TikTok, iar o aplicație mobilă pentru eveniment este deja disponibilă pentru sistemele de operare iOS, Android și Huawei.

Publicitate
banner we radio