Ştiri

Număr record de victime în Italia. 627 de persoane au murit din cauza coronavirusului doar vineri

Italia anunță că 627 de persoane au decedat doar vineri din cauza coronavirusului, iar 5.896 de noi persoane au fost depistate pozitiv cu infecție. Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la un total de 4.032. Până acum s-au vindecat 5.129 de persoane.

Amintim că numărul total de decese l-a depășit joi pe cel înregistrat în China, Italia devenind astfel țara cu cele mai multe decese înregistrate la nivel global, cu o rată a mortalității din cauza coronavirusului de peste 8%.

Printre persoanele decedate în Italia se numără și trei cetățeni români.

La nivel mondial, aproape 260 de mii de persoane au fost infectate și peste 10 mii au decedat. Potrivit aceleiași statistici, aproape 90 de mii s-au vindecat.

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în Spania este de peste 20 de mii, iar cel al deceselor a trecut de o mie.

A treia cea mai afectată țară din Europa este Germania care are aproape 19 mii de persoane infectate și 53 de decese. Landul Bavaria, primul din țară, a decretat vineri izolarea populației sale din cauza epidemiei de coronavirus. Cancelarul Angela Merkel, miercuri seară, într-un discurs televizat, a spus că „Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial.”

Franța este și ea puternic afectată de infecția cu coronavirus. Autoritățile de la Paris au raportat până vineri 372 de decese și aproape 11 mii de cazuri de îmbolnăvire.

În Marea Britanie numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 3.269, iar cel al deceselor la 184.

SUA a înregistrat o explozie a cazurilor confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, trecând de 16 mii de îmbolnăviri și 200 de decese.

California a fost plasată în izolare, începând de vineri. Peste 40 de milioane de locuitori vor rămâne în case pentru a reduce răspândirea îmbolnăvirolor cu coronavirus.

Publicitate
banner we radio