Ştiri locale

Primarul Antal Árpád despre activitatea Tega: „Nu vrem să înlocuim oamenii de la salubritate cu utilaje”

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile locale nu intenţionează să reducă numărul angajaţilor societăţii de salubritate şi să-i „înlocuiască cu utilaje moderne”, deşi acest lucru ar fi, probabil, mai rentabil din punct de vedere financiar.

Antal Árpád a menţionat că este important ca şi oamenii cu studii minime să aibă un loc de muncă pentru a putea asigura traiul de zi cu zi al familiilor lor, dar şi pentru a fi un model pentru copiii lor.

Publicitate

„Societatea de salubritate Tega are în prezent 293 de angajaţi. Cu siguranţă că numărul angajaţilor ar putea fi scăzut dacă am investi în utilaje, însă politica Primăriei în ultimii ani a fost ca să nu înlocuim oamenii cu utilaje, pentru că e foarte important pentru noi ca acele persoane care lucrează la curăţenia străzilor şi care nu au foarte multă şcoală, să aibă un venit. E foarte important ca şi copiii lor să vadă că părinţii se trezesc la 3 dimineaţa ca să ajungă la ora 4 la serviciu şi acest lucru chiar dacă financiar poate ne costă mai mult, eu cred că din punctul de vedere al construirii unei societăţi sănătoase este foarte important”, a declarat Antal Árpád.

Acesta a menţionat că periodic va organiza conferinţe de presă la instituţiile din subordinea Primăriei şi Consiliului local, pentru ca cetăţenii să cunoască mai îndeaproape activitatea acestora. Prima conferinţă de acest fel a avut loc la sfârşitul lunii martie a societatea de transport local Multi-Trans.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio