Ştiri locale

Noul portal pentru locuitori este acum disponibil pe site-ul Primăriei

Noul serviciu permite oricărei persoane să își gestioneze online relaţia cu municipalitatea, reducând timpul pentru eliberarea documentelor.

Municipiul Sfântu Gheorghe a aplicat cu succes pentru un nou sistem informatic în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, care va simplifica procedurile administrative pentru cetățeni.

Publicitate

Noua platformă este deja disponibilă pe site-ul Primăriei, iar pentru a vă deschide un cont puteți aplica pentru un cont dând click AICI. În primă fază, contul creat nu este verificat, ceea ce înseamnă că accesul la serviciile online va fi limitat.

Pentru a utiliza serviciul complet, contul trebuie verificat prin prezentarea, cu programare, la Biroului de Relaţii cu Publicul şi Registratură din cadrul Primăriei. Puteți face programare online dând click AICI.

Acuratețea datelor cu caracter personal furnizate în cerere va fi verificată de către personalul Biroului pe baza cărții de identitate a solicitantului. Ulterior, sistemul va trimite o confirmare la adresa de e-mail furnizată cu numele de utilizator individual, după care trebuie setată parola personală. După conectare, diferitele servicii online ale Primăriei vor deveni disponibile.

Pe portal vor fi disponibile aproximativ 120 de formulare tipizate ale mai multor compartimente ale Primăriei, care în timp vor fi actualizate conform nevoilor.

Noul serviciu va face mai transparente procesele birocratice, permițând oricui să urmeze online propriile proceduri administrative, reducând în același timp timpul necesar pentru eliberarea diferitelor documente. De asemenea, anumite cereri și formulare standard vor putea fi completate, semnate și transmise în format electronic prin intermediul noului portal. În același timp, utilizatorii vor putea să salveze o copie a documentelor personale și să le recupereze în orice moment din propria bază de date.

În acest sens, având în vedere că portalul este la început şi pot exista secţiuni care nu funcţionează optim sau care pot fi îmbunătăţite, Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la utilizatori să sesizeze în secţiunea de comentarii a portalului orice propunere sau nemulţumire.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
Publicitate
banner we radio