Ştiri

„Noul Nokia 3310 este o glumă sinistră și nu merită nici 50 de euro”

Nokia 3310, probabil cel mai cunoscut telefon produs vreodată de compania Nokia, dar și unul dintre cele mai îndrăgite telefoane la nivel global, a revenit. Cel puțin, așa am fost mințiți.

Am văzut noul Nokia 3310 la un stand micuț, unde mai erau și noile smartphone-uri Nokia 3, 5 și 6. Dacă smartphone-urile sunt chiar decente (din punct de vedere al construcției și al specificațiilor), noul Nokia 3310 mi-a părut o glumă sinistră, un telefon menit, parcă, să-mi strice amintirile din copilărie.

Când eram în școala primară și târâiam după mine un Alcatel One Touch Easy (telefon care, în zilele noastre, ar putea fi considerat armă letală), visam la un Nokia 3310 și la jocul Snake. Avea un design elegant și sobru, fiind un telefon aspectuos chiar și după standardele actuale, era incredibil de rezistent și de robust și avea o autonomie de invidiat.

Ce am văzut la MWC nu a fost Nokia 3310. Înțeleg încercarea de a adapta un simbol al unei ere la standardele actuale, dar nu asta s-a întâmplat cu Nokia 3310. Ce am văzut a fost un fel de verișor retardardat, probabil expus la radiații, și cu gusturi cel puțin bizare.

Telefonul se simte ieftin, plăsticos, ca o carcasă goală. Pare fragil și prost îmbinat, iar formele noi sunt de-a dreptul hidoase. Despre specificații nu are rost să vorbesc, fiind un terminal îndreptat clar către nostalgici sau către seniori, însă mai am un comentariu de făcut.

Finlandezii de la HMD Global nu s-au mulțumit doar cu distrugerea dispozitivului în sine, ci au încărcat pe el o versiune de Snake care nu are absolut nicio treabă cu versiunea originală – încă un vis zdrobit.

După cum scrie și Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro, Nokia 3310 este „un cancer al telefoanelor mobile actuale”, iar „revenirea sa, un exercițiu de marketing pentru o Nokia reînviată ca Lazăr de foști angajați din Finlanda, este semnul unei disperări pentru recucerirea iubirii oamenilor”.

(playtech.ro)

Publicitate
banner we radio