Ştiri locale

Nouă unităţi de învăţământ din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare

În noul an şcolar, în judeţul Covasna vor funcţiona 309 unităţi de învăţământ cu predare în limbile română şi maghiară, cu două mai puţine decât anul trecut, din cauza scăderii populaţiei şcolare.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, 9 unităţi de învăţământ din mediul rural nu au autorizaţii sanitare de funcţionare pentru că nu dispun de apă potabilă curentă, iar 56 de clădiri nu au autorizaţii din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Publicitate

„Eu consider că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru primirea elevilor. Avem cele două localităţi afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie, Băcel şi Lunca Mărcuşului, dar la ambele şcoli se lucrează şi am primit asigurări că elevii şi cadrele didactice vor avea condiţii pentru a putea începe şcoala. În afară de nouă unităţi de învăţământ, toate celelalte au autorizaţii sanitare de funcţionare, iar în ce priveşte autorizaţiile de securitate la incendiu, din totalul de 389 de clădiri în care funcţionează spaţii de instruire, săli de sport etc. sunt autorizate 40, 56 nu sunt autorizate, iar restul nu fac obiectul autorizării. Din cele 56 neautorizate, vreo 10 au documentele depuse la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi sunt în curs de autorizare”, a declarat inspectorul şcolar general Kiss Imre.

De asemenea, Consiliul Judeţean Covasna a finalizat licitaţia pentru programul „Cornul şi laptele”, prin urmare acesta va fi reluat după un an de întrerupere.

(Agerpres)

Foto arhiva

Publicitate
Publicitate
banner we radio