Arena Sportiva
Ştiri locale

Noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe nu va fi gata la termen

Lucrările la noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe, începute în 2014, au fost realizate în proporţie de circa 95% şi se vor încheia până la sfârşitul acestui an, a declarat joi primarul municipiului, Antal Arpad.

„Am fost în vizită pe teren, lucrările avansează bine, sunt undeva la 95-97% finalizate, urmează o serie de teste ale instalaţiilor. Sunt câteva probleme pe care le-am sesizat constructorilor şi am cerut să fie corectate. Intenţia noastră e să preluăm şi să dăm drumul acestei investiţii când totul va fi în regulă. Dacă asta înseamnă să pierdem două săptămâni, prefer să pierdem două săptămâni, nu vreau ca o serie de lucruri care poate nu au fost făcute cu foarte mare atenţie, să fie făcute în perioada de garanţie, ci vreau să le corectăm înainte de a prelua sala de la constructor. Mai sunt câteva probleme la electricitate, în acest moment se lucrează la conductele de gaze, dar probleme majore nu avem şi până la sfârşitul anului poate fi predată dacă totul este bine, iar anul viitor va fi pusă în funcţiune”, a declarat Antal Arpad.

Publicitate

Viitoarea arena sportivă, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are o capacitate maximă de 3.000 de locuri în tribune şi va putea fi folosită atât pentru competiţii sportive de baschet, handbal, futsal şi hochei, cât şi pentru diverse întruniri şi evenimente culturale şi artistice. Sala este prevăzută, printre altele, cu două loje pentru vip-uri şi ascensoare pentru persoanele cu handicap. Arena va avea circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare, precum şi patru terenuri de tenis.

Valoarea investiţiei se ridică la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio