Ştiri locale

FOTO/VIDEO. Noua Arenă Sportivă din Sfântu Gheorghe a fost finalizată

Lucrările la arena sportivă din Sfântu Gheorghe, începute în 2014 de Compania Naţională de Investiţii (CNI), au fost finalizate iar inaugurarea oficială a acestui obiectiv va avea loc luna viitoare, a declarat joi primarul municipiului, Antal Arpad.

Potrivit acestuia, arena va putea fi folosită atât pentru competiţii sportive, cât şi pentru diverse întruniri şi evenimente culturale şi artistice.

Publicitate

Antal Arpad a mai spus că în vecinătatea arenei vor fi amenajate mai multe terenuri de fotbal şi un patinoar artificial pentru competiţii de hochei, care vor fi realizate cu fonduri din Ungaria.

„Această arenă sportivă a fost finanţată de Compania Naţională de Investiţii în proporţie de peste 80% şi cofinanţată de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe. Cele două investiţii care se vor realiza în stânga şi în dreapta acesteia vor fi finanţate de Guvernul maghiar şi eu cred că acesta este un model pe care vrem să îl folosim şi în continuare, în sensul în care noi, fiind cetăţeni români de naţionalitate maghiară în această zonă a Transilvaniei, vrem să beneficiem de atenţia atât a Bucureştiului, cât şi a Budapestei. (…) Această arenă este una multifuncţională. Nu a fost construită doar pentru sport, ci şi pentru sfera business şi pentru cultură. Spre exemplu, la începutul lunii septembrie, Opera Maghiară de Stat din Ungaria va avea aici două concerte şi dorim să avem cât mai multe evenimente culturale, de afaceri şi sportive”, a afirmat primarul Antal Arpad.

Arena sportivă, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are o capacitate maximă de 3.000 de locuri în tribune, circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare, precum şi patru terenuri de tenis.

Valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii.

(Agerpres)

Mai multe detalii în materialele VIDEO şi FOTO de mai jos:

VIDEO: Primarul Antal Árpád despre noua Arenă Sportivă:

VIDEO: Kertész Dávid (Sepsi OSK) despre noile terenuri de fotbal care vor fi construite lângă Arenă:

VIDEO: Tanczos Barna despre construirea unui patinoar lângă Arena Sportivă:

FOTO:

Publicitate
banner we radio