Ştiri locale

DOCUMENT. Noile impozite locale diferenţiate la Sfântu Gheorghe

Nivelul impozitelor și taxelor locale nu s-a modificat față de anul 2016, dar s-a actualizat încadrarea zonală a terenurilor, iar această modificare afectează suma taxelor și impozitelor locale.

Aceste schimbări erau necesare deoarece anumite zone ale orașului au devenit mai frumoase și mai dezvoltate în urma investițiilor efectuate, în alte zone viața este mai greoaie din cauza investițiilor aflate în curs de desfășurare, iar în alte zone nu s-a întâmplat încă nicio intervenție.

Astfel, având în vedere principiul dreptății, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat o hotărâre prin care străzile orașului sunt încadrate în patru zone (A, B, C și D), în funcția punctajului primit în urma unei evaluări făcute după anumite criterii. Această nouă încadrare se reflectă în definirea taxelor pentru anul 2017.

În primele trei luni ale anului se acordă bonificație pentru plata cu anticipație a impozitului după cum urmează:

– până la 28 februarie în cuantum de 10%,

– în perioada 1- 31 martie în cuantum de 5%.

Noua încadrare zonală a terenurilor (punctajul obținut în urma evaluării, respectiv criteriile de evaluare) poate fi găsită în documentul ataşat AICI.

Trimiterea scrisorilor referitoare la taxele și impozitele pentru anul 2017 este în curs de desfășurare, ele vor ajunge în curând în cutia poștală a locuitorilor orașului.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Foto: Vargyasi Levente

Publicitate
banner we radio