Ştiri locale

Noi tarife în Cimitirul Comun din Sfântu Gheorghe

Primăria încearcă să identifice noi locuri de veci pe care să le dea în folosință

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat la începutul acestui an noi tarife pentru serviciile din Cimitirul Comun al orașului.

Publicitate

De asemenea, deoarece capacitatea cimitirului se apropie de limita maximă, TEGA S.A., societatea care administrează Cimitirul Comun, încearcă să identifice noi locuri de veci pe care să le dea în folosință. În acest sens au fost identificate peste 100 de locuri care vor fi analizate în următoarea perioadă, pentru că sunt situații în care unele persoane au concesionat locul de veci în urmă cu foarte mulţi ani, însă nu l-au folosit niciodată. În aceste cazuri, TEGA va încerca sa contacteze din nou ultimii proprietari cunoscuți și va pune spre valorificare doar acele locuri la care identificarea beneficiarilor nu s-a realizat cu succes.

În ceea ce privește noile tarife, costul pentru săparea unei gropi pentru mormânt a crescut de la 400 lei la 500 lei, iar săparea unei gropi pentru urnă cu cenușă costă 100 de lei. Prețurile pentru concesionarea locurilor de veci variază, acestea putând fi închiriate pentru perioade de  10, 20 sau 25 de ani. Conform noilor tarife, costul este de 188 de lei pentru 10 ani, 313 lei pentru 20 de ani și 375 de lei pentru 25 de ani. Tarifele nu conțin TVA, iar lista completă cu costurile serviciilor prestate în Cimitirul Comun poate fi găsită AICI.

Din iunie 2017, societatea locală de salubrizare TEGA S.A. este responsabilă pentru administrarea Cimitirului Comun din Sfântu Gheorghe, compania asigurând nu numai servicii funerare, ci și lucrări de întreținere şi curăţenie.

Municipalitatea lucrează, de asemenea, la extinderea cimitirului și se află în fază de elaborare un Plan Urbanistic Zonal.

Publicitate
banner we radio