Sport, Ştiri locale

Noi recorduri personale pentru înotătorul Barabás András la Cupa Internaţională Basler din Elveţia

După o pauză de aproape un an din cauza pandemiei COVID-19, clubul ACS Ciprian Sfantu Gheorghe a luat din nou startul la un concurs de inot international, respectiv la Cupa Internationala Basler, care s-a desfasurat in perioada 28-30 mai 2021 unde a participat cu sportivul Barabas Andras.

Aflata la cea de a 13-a editie, traditionala competitie Cupa Internationala Basler, inclusa in Liga Europeana de Natatie (LEN) si organizata de Federatia Cantonala de Inot din Basel s-a desfasurat in bazinul olimpic de la complexul sportiv St. Jakob din Basel din Elvetia.

Publicitate

Concursurile internationale de inot sunt un mediu provocator pentru inotatorii nostri. Asa a fost si pentru Andras Barabas, deoarece a concurat alaturi de 1014 inotatori de la 47 de cluburi din tari unde performantele in inot sunt deosebite, precum Italia, Franta, Germania, Estonia, Liechtenstein si Elvetia. Ele reprezinta un mediu motivant si prielnic pentru sportivii care doresc sa isi testeze continuu performanta personala si sa o depaseasca.

Desi in urma unei perioade grele, in care antrenamentele necesare pentru un inotator de performanta nu au fost suficiente, datorita faptului ca bazinul de inot din Sfantu Gheorghe a fost inchis, iar naveta la Bazinului Olimpic de Înot din Brașov a fost posibila doar in cateva zile pe saptamana, nimic nu a fost o piedica definitiva in drumul lui Andras, care, manat de pasiunea pentru acest sport si de dorinta de a performa, a doborat un nou record personal inca din calificari la proba open de 50 m fluture, depasindu-l chiar in finala si obtinand locul 4 cu timpul de 26” 69 si cu 580 puncte FINA. Chiar daca nu a reusit sa urce pe podium, acest timp l-a adus foarte aproape de medalie, timpul obtinut de locul 3 fiind de 26” 44.

Acest rezultat, impreuna cu rezultatele la celelalte probe (locul 10 la proba 50m liber cu timpul 25”58 si locul 12 la proba 50m bras cu timpul 32”06) cu care a reusit sa ajunga in doua finale, sunt performante deosebite si un progres important pentru tanarul sportiv, mai ales ca vin dupa aproape un an de pandemie, in care constanta antrenamentelor a fost greu de pastrat. “Rezultatele la acest concurs sunt un pas de succes pentru noi si ne motiveaza sa muncim mai mult, indiferent de context si de conditii, pentru a obtine rezultate cel putin la fel de bune si la Campionatul National de Inot, ce va avea loc la Bucuresti. Ne pregatim intens pentru el, pentru ca este inca o ocazie prin care putem imbunatati timpii obtinuti. Fiecare competitie este pentru sportivi o bucurie, dar si sansa unui mare pas inainte in pregatirea lor, motiv pentru care ne uitam constant, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung la toate oportunitatile care ne pun fata in fata cu sportivi performanti. De aici vine si dorinta interioara de autodepasire, atat de importanta pentru succesul oricarui sportiv. Pe termen scurt, dupa Campionatul National de Inot, speram sa reusim sa organizam vara aceasta traditionala competitie de inot «Cupa Sprint», care reuneste sportivii iubitori de inot de la cluburi din toata. Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa participam anul acesta la inca un concurs international si asta nu ar fi fost posibil fara sustinerea necondiționata a părinților, a companiei Bertis, precum si a comunitatii romanesti din Basel prin AREI Basel, «Asociatia romano-elvetiana de integrare», carora vreau sa le multumesc cu aceasta ocazie.”, a declarat Ciprian Grosu, antrenorul Clubului Sportiv ACS Ciprian Sfantu Gheorghe.

Pandemia a lasat urme peste tot si din pacate clubul ACS Ciprian Sfantu Gheorghe a pierdut multi sportivi datorita lipsei posibilitatilor de antrenament la bazinul de inot din Sfantu Gheorghe, insa acolo unde dorinta de a nu renunta si placerea de a inota sunt puternice, nu a fost vacanta. Clubul priveste cu optimism spre viitor si asteapta ca lucrurile sa revina la cursul lor firesc si la activitatea zilnica de dinaintea aparitiei pandemiei, unde antrenamentele si/sau participarea la competitii erau sursa de energie si de progres a oricarui inotator amator / sportiv. Speram ca redeschiderea bazinului de inot din Sfantu Gheorghe de la inceputul lunii iunie sa readuca “la apa“ iubitorii de inot, cat si fostii sportivi inotatori.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio