Ştiri locale

Noi investitori în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos

Trei noi investitori au concesionat recent terenuri în Parcul Industrial de la Câmpul Frumos, urmând să fie create locuri de muncă pentru locuitorii din zonă. Unul dintre concesionari este compania Danubius Truck SRL, o filială a Euro Trade SRL, care se ocupă cu vânzarea de camioane noi și second-hand, inspecții tehnice periodice, spălătorie și service pentru autocamioane și anvelope.

Potrivit managerului de proiect al companiei, Farkas András, lucrările pentru construcția noului sediu se vor finaliza în luna mai a acestui an, urmând să fie create circa 30-35 de locuri noi de muncă.

Publicitate

Un alt investitor este KBK Kraft Project SRL, care intenționează să construiască o hală industrială de circa 4.000 mp pentru producția de panourilor fotovoltaice, contractul fiind încheiat în data de 28 februarie, iar în data de 17 februarie, reprezentanții Parcului Industrial au transmis că au încheiat un contract și cu firma ReSelecto, care își va extinde din acest an activitatea la Câmpul Frumos.

Compania GELLIMPEX SRL (ReSelecto) e profilată pe vânzarea de electronice și electrocasnice resigilate, respectiv piese de mobilier importate din Germania și Italia.

Parcul Industrial de la Câmpul Frumos a fost realizat de Primăria Sfântu Gheorghe printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, în locul unui fost IAS aflat la marginea municipiului, fiind inaugurat la sfârșitul anului 2016.

Rezidenţii sunt scutiţi de plata impozitului pe terenuri şi clădiri, taxele pe autorizări şi eliberarea certificatelor, iar după cinci ani pot cumpăra terenul concesionat.

Potrivit regulamentului, suprafaţa minimă de teren care poate fi concesionată este de 1000 de metri pătraţi, la preţul standard de 1,5 euro metrul pătrat pe an, fără TVA, dar investitorii pot beneficia de reduceri cuprinse între 20 şi 60% în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor.

În prezent, conform informațiilor disponibile pe site-ul sepsipark.ro, Parcul Industrial are 20 de clienți, printre care un investitor norvegian (Red Rock Marine AS) care a concesionat în urmă cu aproape 3 ani un teren în suprafață de un hectar pentru construirea unei hale industriale în vederea proiectării și fabricării de macarale maritime.

De asemenea, centrul de tratare a deşeurilor medicale AKSD Romania SRL, membru al unui grup de firme internaționale, deține de la finalul anului 2021 un teren de 5.870 mp la Câmpul Frumos, iar pe listă se mai numără investitori ca Rauschert Romania, BAUMEISTER, Sebago Mob sau Rutin Bauleitung.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio