Info Trafic, Ştiri locale

Noi camere de supraveghere pe drumurile judeţene din Covasna

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat, miercuri, încheierea unui acord de colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru instalarea a patru camere de supraveghere pe drumurile publice din judeţ, în vederea monitorizării traficului şi prevenirii infracţionalităţii.

Camerele vor fi amplasate la intersecţia DJ 121 cu DN 13E, la intrarea în comuna Zagon dinspre Boroşneu Mare, pe DN 11C în Turia de Jos, la intersecţia cu DC 4 Alungeni, la intersecţia DN 13E cu DC 33B, intrarea spre Satul Hetea, precum şi la intersecţia DN 13E cu DJ 103, în centrul satului Araci din comuna Vâlcele.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a precizat că, potrivit statisticilor, judeţul Covasna are cea mai scăzută rată a criminalităţii la nivel naţional, însă este o zonă de tranzit care impune aceste măsuri de securitate.

El a amintit, totodată, că primele camere de supraveghere au fost instalate în urmă cu aproape patru ani în câteva puncte de intrare în judeţ, iar efectele au fost pozitive.

„Covasna este judeţul cu cea mai mică rată de infracţionalitate, deşi suntem un judeţ de tranzit. Din 2012 deja avem 11 localităţi şi 23 de camere de supraveghere. Atât cei de la Poliţia judeţeană, cât şi cei de la Primării spun la unison că a avut un efect pozitiv această investiţie pentru că a scăzut infracţionalitatea”, a spus Tamas Sandor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, Consiliul judeţean Covasna a investit până acum circa 200.000 de lei pentru sistemele de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio