Ştiri locale

Noi camere de supraveghere în spaţiile publice din Sfântu Gheorghe

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat, vineri, că au montat 17 noi camere de supraveghere în oraş, care au devenit operaţionale la începutul acestui an, măsura având ca scop creşterea siguranţei publice.

„Camerele ajută la asigurarea ordinii şi liniştii publice, având şi un rol preventiv prin faptul că descurajează persoanele care vor să comită fapte antisociale. De asemenea, imaginile respective ajută şi organele de anchetă, Poliţia Locală Sfântu Gheorghe având aproape zilnic solicitări pentru a pune la dispoziţia Poliţiei sau Procuraturii imaginile din anumite zone”, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de internet a Primăriei, alături de o hartă pe care sunt marcate zonele în care există camere de supraveghere.

Publicitate

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat încă din primăvara anului trecut că vor extinde reţeaua de supraveghere video a spaţiilor publice din Sfântu Gheorghe în scopul prevenirii infracţionalităţii şi că vor dota Poliţia locală cu camere audio-video corporale BodyCam, precum şi cu drone pentru supraveghere a zonelor mai izolate sau greu accesibile.
Potrivit şefului Poliţiei Locale, Hadnagy Istvan, anul trecut pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe existau 94 de camere de supraveghere.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio