Meteo, Ştiri locale

Noi avertizări de furtuni pentru jumătate din țară

ANM a emis și miercuri noi coduri de furtuni, valabile pentru jumătate din țară.

Astăzi intră în vigoare două coduri – unul galben și unul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Publicitate

Codul galben a intrat deja în vigoare, la ora 10, fiind valabil până joi dimineață, la ora 8.

„Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină.

Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp”.

De cealaltă parte, codul portocaliu intră în vigoare azi, la ora 14, și expiră tot joi dimineața, la ora 6. Vijeliile vor fi puternice în zonele afectate.

„În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp”.

Publicitate
banner we radio