Ştiri locale

Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

De 11 ani publicul românesc se bucură de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții speciale pentru a celebra alături de alte mii de instituții similare din Europa Noaptea Muzeelor. De multă vreme nu mai este doar o sărbătoare a muzeelor ci și a partenerilor care, an de an, se alătură acestui eveniment ce animă orașul – instituții și organizații culturale, galerii de artă, studiouri de creație, ONG-uri istețe, bienale de artă, spații alternative etc. Este practic o sărbătoare a industriilor culturale și creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele. Mai mult decât atât, acest brand cultural a generat în spațiul românesc alte astfel de evenimente construite după același tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectură, Noaptea Caselor deschise etc.

Un număr mare de muzee din toată ţara sărbătoresc în anul 2016 Noaptea Muzeelor, propunând publicului expoziţii diversificate, spectacole, proiecţii şi evenimente speciale.

Publicitate

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 21 mai 2016, expoziţiile care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2016 găzduim pentru a noua oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

Program de vizitare gratuită a expoziţiilor MNCR:

• Expoziţia Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr.16, Sf.Gheorghe, jud. Covasna 18:00 – 24:00

Expoziţie temporară interactivă:

• Expoziţie tactilă „Atinge istoria – Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr.16, Sf.Gheorghe, jud.Covasna.

• Prima Şcoală Românească din Sf.Gheorghe, jud.Covasna, 18:00 – 24:00; vizite la cerere, pe bază de programare.

• Casa Memorială Romulus Cioflec din Araci, comuna Vâlcele, între orele 18:00 – 21:00.

Pentru prima dată organizăm Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc, jud. Harghita. Astfel vă invităm să vizitaţi expoziţiile „Interior tradiţional” şi „Apele minerale din estul Transilvaniei”, între orele 18,00-21,00.

Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive, dar şi ateliere creative, pornind de la tematica expoziţiilor. Ne vom juca, dar vom învăţa lucruri noi şi interesante.

• Ateliere creative pentru copii şi adulţi: 18:00 – 24:00.

• Proiecţie de filme documentare la sediul central al MNCR: 20:00 – 24:00.

Pentru detalii despre programul nostru vă rugăm vizitaţi pagina de internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook.

Dacă nu sunteţi în apropierea noastră vă recomandăm să vizitaţi alte muzee din ţară care sărbătoresc Noaptea Muzeelor la acest sfârşit de săptămână, şi care vă aşteaptă cu o ofertă culturală variată. Pentru a afla ce vă oferă puteţi accesa link-ul www.noapteamuzeelor.ro

Cristina Felea-Baubec

Muzeograf PR

\"Sala

Publicitate
banner we radio