Meteo

Noapte cu ger în depresiuni, vânt şi ninsori slabe

Gerul şi ninsorile vor acoperi România începând cu următoarele ore. Astfel, potrivit ANM, vremea va fi geroasă în aproape toată ţara, în următoarele zile, inclusiv în weekend.

Până în data de 13 ianuarie temperaturile diurne sunt în scădere, iar precipitaţiile vor fi mixte.

Publicitate

În Banat temperaturile vor scădea, astfel că în intervalul 3-7 ianuarie se vor situa între -2 şi 0 grade. În data de 8 ianuarie, vremea se va încălzi uşor, iar până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne se vor menţine peste pragul de îngheţ. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a -8 grade în dimineaţa zilei de 5 ianuarie. După această dată, valorile termice nocturne vor creşte uşor, iar media lor se va situa în general între -6 şi -4 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În Crişana, în următoarele zile se va resimţi o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 şi -6 grade. Din 8 ianuarie, se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În Transilvania vremea se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între -6 şi -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 şi -12 grade şi vor caracteriza o vreme geroasă. Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăşi -2 grade, iar cea a minimelor -8 … -7 grade. Trecător, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

În Maramureş, până la începutul săptămânii viitoare, valorile termice vor fi în general în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la  -6 … -5 grade între 4 şi 7 ianuarie şi de la o medie a minimelor de 0 … -1 grad, până la -10 … -12 grade, în acelaşi interval. Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, cu aproximativ 3 – 4 grade. Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

În Moldova, până în data de 7 ianuarie se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăşi 0 grade, iar a celor nocturne -6 … -5 grade. Trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi şi mai ales în jumătatea de nord a regiunii.

În Dobrogea, în următoarele patru zile vremea se va răci cu aproximativ 4 – 5 grade, apoi se va încălzi uşor, astfel că maximele vor fi în medie de -1 … 0 grade, iar minimele de cel mult -6 … -5 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, va fi mai mare după data de 3 ianuarie.

În Muntenia valori de temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 şi 7 ianuarie, apoi se va încălzi uşor şi treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1 – 2 grade, iar cea a minimelor -6 … -5 grade.

În Oltenia în următoarele zile se va raci şi vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între -2 şi 1 grad şi minime între -9 şi -4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, cu 3 – 4 grade. Probabilitatea de precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, trecătoare slabe cantitativ şi în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din data de 3 ianuarie.

La munte, media temperaturilor maxime va fi de -12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început şi -17 … -16 grade în cele mai reci nopţi (4 și 5 ianuarie).

Publicitate
banner we radio