Info Trafic

Ninsoare şi ploi abundente în mai multe zone din ţară. Pe ce drumuri se circulă cu dificultate

 

Zăpada a început să se depună sâmbătă dimineaţă pe mai multe drumuri din România, ninsoarea fiind abundentă şi pe Autostrada A3 Turda-Gilău. Pe unele şosele s-au înregistrat şi accidente, din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit Centrului Infotrafic, pe autostrada A3 Turda – Gilău din judeţul Cluj circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, deoarece în zonă ninge abundent.

Publicitate

Drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire, pentru curăţarea părţii carosabile.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de maşinile din faţă şi să nu bruscheze comenzile autoturismului.

Circulaţia este îngreunată, sâmbătă, pe mai multe drumuri judeţene din Botoşani, din cauza zăpezii. Mai multe maşini au ieşit în decor, iar şoferul unui autocisterne a rămas blocat în trafic din cauza zăpezii de pe carosabil.

Zăpada aşternută pe carosabil creează primele probleme în judeţul Botoşani, cel mai greu circulându-se pe drumurile judeţene.

Mai multe accidente rutiere au avut loc sâmbătă dimineaţa din cauza zăpezii, iar în cel mai grav dintre acestea două persoane s-au răsturnat cu maşina, o persoană rămânând încarcerată, pe raza localităţii Brăieşti.

Conform Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în accident au fost implicate două persoane, tată şi fiu.

„La sosirea pompierilor la faţa locului, cei doi pasageri, tată şi fiu, erau scoşi din maşină. Tatăl, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a fost transportat cu ajutorul unei tărgi de către salvatori la ambulanţă, acesta fiind rănit. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu.

Accidentul s-a petrecut pe drumul naţional care leagă Botoşaniul de Dorohoi, în zona pădurii de la Brăieşti, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă.

De asemenea, mai multe apeluri au fost primite la 112 care anunţau că în întreg judeţul Botoşani se circulă cu dificultate din cauza vremii, iar şoferul unui autocisterne a rămas blocat în trafic din cauza zăpezii de pe carosabil, pe un drum judeţean din localitatea Buda, comuna Copalău.

Traficul este îngreunat, sâmbătă, şi pe DN1 Ploieşti – Braşov, în Sinaia, din cauza apei de cinci centimetri de pe carosabil, în condiţiile în care plouă neîntrerupt, iar canalizarea nu face faţă.

Potrivit Poliţiei, în judeţul Prahova, traficul rutier pe DN1 Ploieşti – Braşov se desfăşoară îngreunat în staţiunea Sinaia, din cauza apei de pe carosabil.

În zonă plouă, iar canalizarea nu face faţă în condiţii bune.

Pe carosabil, apa măsoară cinci centimetri.

 

Publicitate
banner we radio