Ştiri

Ninsoare de vară: pe Transfăgărăşan e zăpadă

In plina vara si dupa zile caniculare, stratul de zapada masoara doi centimetri la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagaras, unde temperatura a fost de zero grade.

Accesul in zona se poate face doar cu telecabina, Transfagarasanul fiind inchis circulatiei rutiere pana in 1 iulie.

Publicitate

Dupa o saptamana in care, chiar daca a plouat destul de des, temperaturile au fost ridicate si aerul inabusitor, avem un weekend de inceput de primavara, cu maxime ce abia depasesc 20 de grade Celsius.

In nordul ţări şi în estul Transilvaniei chiar va fi răcoare, cu temperaturi maxime de 15-16 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

SAMBATA. Valorile termice – în scădere semnificativă faţă de intervalul anterior în regiunile extracarpatice- vor caracteriza la scara întregii ţări o vreme răcoroasă, iar în nord şi nord-est chiar rece pentru această dată din an. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare ziua când local în nord şi în centru şi pe arii restrânse în est şi sud-est va ploua; izolat se vor cumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales ziua, cu viteze mai mari la munte, în est şi în sud-est, dar şi în extremitatea sud-vestică. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei; minimele termice vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 14 grade pe litoral. Spre dimineaţă se va semnala izolat ceaţă.

DUMINICA. Deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă, încă va fi o vreme răcoroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată, în special la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime în general între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

LUNI – Valorile termice vor continua sã creascã uşor şi se vor apropia de cele normale pentru aceastã perioadã, dar dimineaţa va fi încã rãcoare în majoritatea zonelor, în special în nord şi în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã şi în cursul nopţii, îndeosebi în zona montanã şi în sud-vest, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

MARTI, MIERCURI si JOI – Vremea va fi rãcoroasã şi va ploua în majoritatea zonelor, local însemnate cantitativ.

Publicitate
banner we radio