Info Trafic, Ştiri

Cod roşu de viscol în şase judeţe: zeci de drumuri închise!

ANM a emis cod roşu pe viscol pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea, acestea fiind în vigoare de la 8.30 până la ora 13.00. De asemenea, Bucureştiul  şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Galaţi şi Vrancea sunt sub cod Portocaliu de viscol şi ninsori până la ora 18.00. Autostrada A2 şi toate drumurile naţionale din judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa şi Ialomiţa sunt închise. De asemenea, sunt închise sectoare din drumurile naţionale din judeţele Buzău, Giurgiu, Vrancea,  Galaţi, Ilfov şi Tulcea.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informeaza utilizatorii că în noaptea de joi spre vineri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ninsori abundente, viscol şi vizibilitate redusă), au fost închise 13 drumuri naţionale.

Acestea sunt A2, Bucureşti – Constanţa; DN5, Bucuresti – Giurgiu; DN 2C, Costesti – Slobozia; DN2, Maracineni – Oreavu; DN 21A, Baraganul- Tandarei; DN 23B, Maicanesti – Ciorasti; DN 23 A, Gologanu- Ciorasti; DN 2N, Bogza – Dumbraveni; DN 2B, Buzau – Braila; DN22, Ramnicu Sarat – Braila; DN 2, Bucuresti- Urziceni; DN 3A, Lehliu – Feteşti; DN 4, Centura Bucureşti-Olteniţa.

De asemenea, din cauza ninsorilor abundente si viscolului, a vizibilităţii reduse sub 50 m si local sub 10 m, incepând cu ora 07:00 s-a decis inchiderea circulatiei drumurilor nationale si a sectoarelor de autostradă din judeţele: Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Brăila.

Sunt şi sectoare de drum naţional pe care au fost instituite restricţii de tonaj pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, astfel: DN 5B, Giurgiu – Ghimpaţi,; DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B, DN 22B, DN 10.

„Avem rugămintea către cetăţeni să nu mai iasă în trafic, să nu plece din locuinţe”, a precizat un oficial ISU.

În plus, mai multe mașini sunt blocate în trafic, iar energia electrică a căzut în trei sferturi din județul Constanța. Ar fi vorba despre 75 de localități.

Situaţia drumurilor din judeţul Covasna

IPJ Covasna ne informează că la ora 08:00 pe DN 13 E între Vâlcele și Araci s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, circulația fiind îngreunată. De asemenea, începând cu ora 07:30, pe DN 10 către Siriu, circulația este restricționată autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone.

Polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului rutier în întreg județul și le recomandă conducătorilor auto să se informeze, înainte de a pleca la drum, despre condițiile meteo-rutiere de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să nu plece fără a avea autoturismul echipat pentru circulația pe timp de iarnă.

Cod roşu în şase judeţe

Situația în ţară la ora 8:00. ANM a emis o avertizare nowcasting (valabilă câteva ore) de cod roșu de viscol pentru șase județe, până la ora 13:00.  Se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero.

Vor fi afectate zonele: sud-estul județului Buzău; jumătatea sudică a județului Brăila; jumătatea sud-vestică a județului Tulcea; vestul județului Constanța; cea mai mare parte a județelor Ialomița și Călărași.

În județul Teleorman, 23.000 de oamenu au rămas fără curent electric.

Județul Buzău este sub cod roșu de ninsori, între orele 9:00-14:00.

Drumurile naționale din județele Călărași, Brăila, Ialomița și Constanța au fost închise, iar în unele județe prefecții au început să închidă și drumurile județene.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat la Digi24 că situația cea mai serioasă din punct de vedere medical, o feme gravidă la Lehliu, a fost rezolvată.

„S-a luat decizia de închidere a drumurile naționale în patru judeţe. Este o închidere preventivă. S-ar putea să mai fie mașini acolo”, a precizat el.

Poliția Română informează că Autostrada A2 este închisă pe tronsonul București-km 144. Ruta alternativă este DN3, Călărași-Cobadin-Constanța.

De asemenea, alte zece drumuri naționale sunt închise în mai multe județe.

Potrivit Centrului Infotrafic, a fost închis inclusiv Drumul European 85 între Buzău și Râmnicu Sărat.

Din cauza viscolului puternic, mai multe maşini au derapat în noaptea de joi spre vineri.  Între acestea se află şi un microbuz de transport persoane care mergea spre Brăila şi care a derapat în satul Bentu, comuna Gălbinaşi.

Microbuzul a fost scos din zăpadă cu ajutorul unui utilaj, apoi şi-a continuat drumul.

În localitatea buzoiană Padina, aproximativ 600 de gospodării nu au energie electrică, din cauza unei avarii apărute urmare a vântului puternic.

Drumurile închise în județul Buzău

DN 2B BUZĂU – BRĂILA

DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA

DN 2(E85) BUZĂU – RÂMNICU SARAT

DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA

Drumurile închise în județul Giurgiu

DN 5 BUCUREŞTI – GIURGIU

Drumurile închise în județul Vrancea

DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI

DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI

DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI

Drumurile închise în județul Brăila

DN 2B BUZĂU – BRĂILA

DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA

Drumurile închise în județul Călărași

DN 3A DRAJNA – FETEŞTI

Drumurile închise în județul Constanța

DN 3 MURFATLAR – OSTROV;

DN22 MIHAI VITEAZU – OVIDIU;

DN2A GIURGENI – CONSTANŢA;

DN3C CONSTANŢA – A4

Restricții pentru camioanele cu masa mai mare de 7,5 tone în Giurgiu

DN 5B GIURGIU – GHIMPATI

Restricții pentru camioanele cu masa mai mare de 7,5 tone în Galați

DN 24

DN 25

DN 25A

DN 26

DN 26A

DN 2B

DN 22B

De la ora 1.30 sunt închise şi toate porturile de la Marea Neagră.

Tot din cauza viscolului au fost anulate 27 de trenuri pe Ruta Bucureşti – Constanţa, dar şi o cursă aeriană Bucureşti – Istanbul.