Sport

Nico Rosberg a câştigat prima etapă de Formula 1 din 2016

\"clasament\"

Nico Rosberg a câştigat prima etapa din Formula 1, Marele Premiu al Australiei. În direct pe Digi Sport 1, germanul s-a impus pentru a doua oară în carieră pe traseul Albert Park din Melbourne.

După acest succes, pilotul Mercedes a ajuns la 4 victorii consecutive. Startul cursei i-a evidenţiat pe Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen. Plecaţi din linia secundă, cei doi piloţi Ferrari au ajuns pe primele două poziţii. Totul părea că lucrează în favoarea Scuderiei, însă în turul 19, după accidentul dintre Fernando Alonso şi Esteban Gutierrez, directorul de cursă a scos steagul roşu.

Publicitate

Mercedes a schimbat strategia, iar Rosberg şi Hamilton au trecut pe pneurile medii. Ferrari a păstrat tactica mai agresivă, cu pneuri super-soft, însă întreruperea cu steag roşu nu i-a ajutat pe italieni. Astfel Rosberg şi colegul său au avansat pe primele două locuri.

Vettel a încercat să treacă de campionul mondial pe final, însă a greşit în virajul 15 şi a urcat pe ultima treaptă a podiumului.

Kimi Raikkonen a abandonat din cauza un probleme tehnice, în turul 21. Marea surpriză a fost furnizată de către echipa americană Haas F1. Romain Grosjean a sosit pe locul 6, iar gruparea lui Gene Haas a devenit doar a cincea din istorie care a strâns puncte la debut. Toţi piloţii Red Bull au intrat în top 10: localnicul Daniel Ricciardo a fost al 4-lea, Carlos Sainz al 9-lea, iar Max Verstappen al 10-lea.

Urmatoarea etapă, Marele Premiu din Bahrain, se va desfăşura între 1 şi 3 aprilie şi va putea fi urmărită, în direct, pe canalele Digi Sport.

Fernando Alonso a scăpat nevătămat după un accident teribil la Melbourne

Spaniolul Fernando Alonso a scăpat nevătămat, duminică, după un accident teribil la Melbourne, în prima cursă de Formula 1 a anului. Marele Premiu al Australiei a fost oprit cu steagul roşu, în turul 18, după o coliziune puternică între monopostul McLaren-Honda pilotat Alonso, care rula cu 310 km/h, şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat din fericire numai cu avarii.

Gutierrez a frânat mai devreme înaintea unui viraj, iar Alonso a lovit cu roata dreapta faţă maşina din faţa lui. Monopostul McLaren a ricoşat în zidul de beton din stânga pistei, apoi a fost proiectat  în partea opusă, lovind marginea din dreapta a circuitului după ce s-a rotit de două ori în aer. Maşina spaniolului a fost distrusă aproape în totalitate, însă Alonso a ieşti singur din ea, şchiopătând uşor.

După accident, safety car-ul a ieşti pe pistă, apoi comisarii FIA au decis întreruperea cursei. Piloţii au mers la boxe, în aşteptarea unui nou start. Lider în momentul opririi era Sebastian Vettel (Ferrari).

\"Alonso\" \"Alonso

Publicitate
Publicitate
banner we radio