Ştiri locale

Nicio autosesizare a Protecţiei Consumatorilor Covasna în tot acest an

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna a aplicat în acest an amenzi totale de 382.200 lei, în urma celor 1.011 controale realizate până în prezent pe raza județului. Valoarea este mai mult decât dublă față de anul trecut, când au fost aplicate sancțiuni totale de 145.000 de lei, conform datelor transmise de conducerea instituției.

Cea mai mare amendă din acest an se ridică la 10.000 de lei, fiind aplicată unui operator economic pentru „neaducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse în termenele și condițiile prevăzute în procesele verbale de constatare a contravenției”.

Publicitate

Într-un răspuns la solicitarea We Radio, comisarul șef adjunct al OPC Covasna, Mircea Diacon, a transmis că în cazul a 46 de operatori economici s-a dispus oprirea temporară de la comercializare a produselor neconforme, însă niciunui operator nu s-a impus măsura suspendării sau închiderii activității.

Printre neregulile constatate în urma controalelor s-au numărat: lipsa traducerii în limba română a informațiilor de pe etichetele produselor, lipsa anumitor informații de pe etichetele produselor, existența pe etichete a unor informații care nu pot fi probate, respectiv nerespectarea condițiilor prescrise și declarate.

Conform conducerii instituției, în acest an nu au fost derulate, până în prezent, controale ca urmare a autosesizării comisarilor CJPC Covasna. În schimb, au fost înregistrate un număr de 477 de reclamații. Dintre acestea, 119 s-au dovedit a fi neîntemeiate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio