Ştiri

New York. Vaccinarea devine obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat

Primarul metropolei americane New York anunță că vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat, din 27 decembrie. Copiii cu vârste între 5 – 11 ani vor mai putea intra în restaurante sau cinematografe doar dacă au primit cel puțin o doză de vaccin.

“Tulpina Omicron este printre noi și se pare că este foarte transmisibilă. În ceea ce privește vaccinarea, nu poți sări de la o industrie la alta sau de la o companie la alta. Este ceva care trebuie să fie universal pentru a ne proteja pe toți”, a declarat primarul Bill de Blasio, în momentul în care a făcut anunțul. Astfel, potrivit oficialului, toate companiile din sectorul privat din New York trebuie să introducă vaccinarea obligatorie pentru angajați. Bill de Blasio s-a declarat “încrezător” că o eventuală atacare a acestor decizii în justiție va fi respinsă, deoarece “vorbim despre măsuri care au scopul de a proteja populația în fața unui pericol evident”.

Publicitate

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani din New York vor trebui acum să fie vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin înainte de a li se permite accesul în restaurante, săli de sport, cinematografe sau alte zone destinate divertismentului, a mai anunțat primarul. Pentru acces în aceste zone, și adulții trebuie să fie vaccinați cu schema completă.

Toate aceste modificări vor intra în vigoare pe 27 decembrie.

Bill de Blasio a numit această decizie ca fiind “o lovitură preventivă” împotriva noii tulpini Covid. Cel puțin opt cazuri Omicron au fost depistate până acum în întreg statul. În iulie, oficialul anunța că cei peste 300 de mii de angajați ai municipalității trebuie să se vaccineze împotriva Covid, până la jumătatea lunii septembrie, iar în caz contrar vor trebui să prezinte săptămânal un test negativ.

În acest moment, aproximativ 90% dintre adulții eligibili din New York au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid.

Săptămâna trecută, autoritățile locale au decretat stare de urgență, în anticiparea unei creșteri a infectărilor cu tulpina Delta a coronavirusului. În baza stării de urgență, pot fi făcute achiziții în procedură rapidă, poate fi angajat personal suplimentar, capacitatea spitalelor este mărită și, la nevoie, departamentul local de sănătate publică poate limita procedurile neesențiale și neurgente, pentru a face loc în spitale bolnavilor de Covid.

Publicitate
banner we radio