Ştiri locale

Nereguli într-o tabără pentru elevi, depistate de Protecţia Consumatorilor Covasna

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, care efectuează în perioada vacanţei de vară controale în taberele din judeţ, au descoperit nereguli la o tabără organizată în satul Chiuruş, lângă staţiunea Covasna.

Comisarul şef-adjunct Mircea Diacon a declarat marţi că în tabără erau cazaţi 33 de copii, elevi în clasele I-IV la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, iar în urma controlului s-a constatat că a fost organizată de două învăţătoare de la această unitate de învăţământ, fără a avea aprobare din partea conducerii instituţiei.

Publicitate

De asemenea, s-a constatat că elevii nu deţineau adeverinţe medicale care să ateste starea lor de sănătate, nu era asigurat numărul necesar de însoţitori pentru grup, iar operatorul economic unde s-a organizat tabăra nu deţinea autorizaţiile necesare pentru activităţi de cazare şi prepararea hranei.

„Pentru asigurarea securităţii elevilor, cadrele didactice organizatoare trebuiau să asigure câte un însoţitor pentru fiecare zece elevi participanţi, iar la 33 de elevi erau doar două cadre didactice. De asemenea, trebuiau să sesizeze autorităţile competente, Poliţie, Protecţia consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, cu privire la toate aspectele care ţin de siguranţa şi protecţia participanţilor la activităţile organizate în tabără”, a declarat Mircea Diacon.

Drept urmare, reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor au înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna şi au sancţionat contravenţional operatorul economic.

„Şi în acest an vom verifica taberele, târgurile şi alte eventuale evenimente care au loc în judeţul Covasna pe perioada de vară şi atragem atenţia organizatorilor ca aceste evenimente să se desfăşoare numai după ce au obţinut autorizaţiile legale necesare şi s-au informat că operatorii economici contractanţi deţin autorizaţiile legale necesare”, a mai spus Mircea Diacon.

(Agerpres)

Foto arhiva

Publicitate
Publicitate
banner we radio