Ştiri locale

Nereguli descoperite de Protecţia Consumatorilor la grădiniţele din judeţul Covasna

În conformitate cu Programul Tematic de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru trimestrul al II-lea 2016, în perioada 15–30 septembrie 2016, s-a desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat.

In cadrul acţiunilor de control s-au urmărit, în principal, următoarele aspecte: asigurarea calităţii serviciilor prestate în spaţiile în care se desfăşoară activitatea de educare, instruire şi joacă ale copiilor, asigurarea calităţii serviciilor de cazare, asigurarea calităţii serviciilor prestate pentru asigurarea hranei copiilor: blocul alimentar, salonul de servire, calitatea alimentelor

Abateri constatate:

– La GRĂDINIŢA CU PP CSIPIKE / Sfântu Gheorghe și la GRĂDINIŢA CU PP NAPSUGAR / Sfântu Gheorghe s-a constatat existenţa unui număr insuficient de grupuri sanitare şi lavoare.Pentru abaterile constatate s-a aplicat câte un avertisment.

– La GRĂDINIŢA CU PP PINOCCHIO/Sf.Gheorghe cu ocazia controlului s-a constatat includerea unor produse alimentare în meniul zilei care nu sunt recomandate preșcolarilor. Pentru abaterea constatată s-a aplicat un avertisment.

– La GRĂDINIȚA CU PP Benedek Elek /Târgu Secuiesc, GRĂDINIŢA CU PP Vackor /Târgu Secuiesc cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că, consumatorii nu sunt informaţi asupra ingredientelor alergene din preparatele alimentare servite. Pentru abaterea constatată s-a aplicat câte un avertisment.

– La GRĂDINIȚA CU PP Arvacska /Sf. Gheorghe cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că, produsele alimentare (2kg) aflate în frigiderul unității nu au nici un element de informare, identificare. Pentru abaterea constatată s-a aplicat un avertisment.

In total s-au controlat 11 unităţi din care la 6 s-au constatat abateri de la prevederile legale. S-au aplicat 6 avertismente.

(CJPC Covasna)

Publicitate
banner we radio