Ştiri locale

Nedeia Sânpetrului de la Vâlcele deschide seria serbărilor câmpeneşti organizate de comunitatea românească

Nedeia Sânpetrului, care se va desfăşura duminică în localitatea Vâlcele, de lângă Sfântu Gheorghe, deschide seria tradiţionalelor serbări câmpeneşti organizate de comunitatea românească din judeţul Covasna.

Nedeia de la Vâlcele reia, într-o formă actualizată, manifestările organizate în perioada interbelică de Despărţământul „Astra” Treiscaune, cu prilejul sărbătoririi Sfinţilor Petru şi Pavel, iar printre invitaţii din acest an se numără ansamblurile folclorice „Rapsodia Călimanului” din Topliţa şi „Mugurii Feldioarei”, precum şi solistul de muzică populară Cristian Fodor.

Publicitate

„Această manifestare a urmărit ca, alături de sântiliile şi nedeile de la Covasna şi Zăbala şi festivalul \’Ciobănaşul\’ de la Întorsura Buzăului, să înscrie şi zona Sfântu Gheorghe în şirul sărbătorilor de vară, tradiţionale”, a declarat dr. Ioan Lăcătuşu, unul dintre organizatorii manifestării.

A XXV-a ediţie a Nedeii Sânpetrului va fi precedată, sâmbătă, de Zilele comunei Vâlcele, care va cuprinde numeroase programe cultural-artistice şi sportive.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio