Ştiri locale

Ne așteaptă cea mai geroasă noapte din această iarnă

Noaptea de luni spre marți va fi cea mai geroasă din această iarnă, în România, cu temperaturi care vor ajunge chiar și la -30 de grade în depresiuni, în timp ce în București se vor înregistra -23 de grade Celsius, a declarat pentru Agerpres, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie.

„În această noapte se vor consemna cele mai scăzute temperaturi de la debutul acestei ierni, în România. La nivel național, se vor consemna -29 de grade, chiar -30 de grade Celsius în depresiuni, în estul Transilvaniei, iar în Capitală termometrele vor coborî până la -23 de grade Celsius. De asemenea, în restul teritoriului valorile termice vor fi, în medie, de -20 de grade Celsius. Zonele mai ferite de aceste temperaturi extreme sunt în vestul țării, acolo unde se află în vigoare o avertizare Cod galben de ger. Practic, vorbim despre temperaturi mult sub nivelul normal al perioadei, chiar și cu 10-15 grade Celsius mai scăzute”, a menționat Huștiu.

Ca urmare a temperaturilor foarte scăzute din ultima perioadă, toate subunitățile ISU Covasna execută zilnic misiuni de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost pentru a fi transportate la adăposturi.

Cu această ocazie, locuitorii care văd persoane fără adăpost sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgențe 112, pentru a fi preluate de echipajele de prim ajutor.

De asemenea, la Sfântu Gheorghe a început şi campania \”Învinge frigul cu TAM!\”, iniţiată de Teatrul Andrei Mureşanu. Pentru a facilita accesul persoanelor interesate, stativul special amenajat este situat la intrarea principală a teatrului (program nonstop). Echipele de voluntari se află deja pe străzi unde împart cu drag hainele celor nevoiași.

\"tam-haine\"

Publicitate
banner we radio