Ştiri

Muzica la mesele de poker

 

Dacă ne raportăm la imaginile din filme, scenele cu jucători la masa de poker sunt de obicei asociate cu linişte, mici replici şi mai degrabă zgomotul cărţilor şi al jetoanelor. În realitate, poate că aparent chiar aşa stau lucrurile pentru cei ce privesc din exterior. În ceea ce îi priveşte pe jucători… unii savurează şi sunetul muzicii în timp ce joacă la masa de poker.

Ce rol are muzica în poker? De ce muzică în acest context, cum se leagă melodiile de atenţia la jocul de poker? Deşi poate părea neobişnuit şi oarecum excentric, gestul de a asculta muzică la căşti în timp ce joci poker are o logică destul de clară: te ajută să te concentrezi mai bine şi să faci faţă stresului. Ca jucător, eşti supus unei presiuni enorme, mai ales dacă nu ai o experienţă extrem de mare la acest joc. Ai nevoie de concentrare şi relaxare în acelaşi timp, ai nevoie să te poţi detaşa.

Publicitate

Unele persoane pot fi mai atente atunci când ascultă muzică, este o modalitate prin care creierul reuşeşte să se focuseze pe ceea ce este mai important. Există oameni care ascultă muzică în timp ce fac diverse calcule dificile de matematică. Muzica îi ajută de asemenea pe oamenii de ştiinţă în cadrul unor procedee şi cercetări, iar exemplele pot continua.

Ce fel de muzică se poate asocia cu pokerul? Orice fel de muzică poate fi potrivită să se asocieze cu pokerul, până la urmă este o chestiune de preferinţe personale. Poate unii ascultă muzică pop, alţii country american. Cel mai probabil însă, cele mai populare stiluri ar fi muzica jazz, clasică şi rock. Primele două oferă relaxare deplină, dar şi ceva energie, muzica rock duce energia la cote mai înalte şi creşte concentrarea.

Muzică şi poker offline, muzică şi poker online. Pasionaţii de poker adoptă adesea acest stil de a combina practicarea jocului cu muzica ascultată la căşti, chiar şi acasă. Şi asta în condiţiile în care jocul de poker a devenit accesibil oriunde, oricând, inclusiv în format live, cu adversari reali. Poţi să joci poker pe una dintre platformele online, existând atât versiuni gratuite, cât şi variante ce implică bani reali. Desigur, când banii devin reali, la fel sunt şi riscurile şi tot aşa sunt şi oportunităţile de câştig.

În confortul propriei locuinţe, mulţi jucători de poker ascultă muzică (la căşti de obicei) tot pentru a creşte gradul de concentrare. Dacă jocul este pe dispozitive mobile precum smartphone sau tabletă, utilizatorul va avea un motiv în plus să asculte muzică la căşti: pentru a se detaşa de zgomotele de fond atunci când este în mişcare, de exemplu în metrou, în autobuz, pe stradă sau la o cafenea ori la un restaurant.

Pokerul online în România. Despre cât de mult se ascultă muzică pe internet în România ştie toată lumea. Există platforme de muzică, radio online, fel de fel de resurse utile. Muzica se ascultă inclusiv în mişcare, în deplasare. La fel se întâmplă şi cu jocul de poker. Online, pasiunea pentru divertisment de acest gen este în creştere în rândul utilizatorilor români. Tehnologia de ultimă generaţie, devenită atât de accesibilă, facilitează din plin acest trend. Ai nevoie de un smartphone şi de o conexiune mobilă la internet ce poate fi chiar o reţea publică WiFi şi gata, eşti la câteva clickuri distanţă de lumea pokerului online.

Mai nou, traficul de date mobile a devenit de asemenea foarte ieftin, chiar şi în roaming. Este de aşteptat ca viteza conexiunilor de internet mobil să crească şi mai mult, căci operatorii deja investesc pentru a se pregăti de viitorul în comunicaţii mobile: reţelele de tip 5G. Operatorii de jocuri online investesc de asemenea, pentru a aduce mereu utilizatorilor experienţe cât mai plăcute.

Sursa foto: pexels.com

 

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio