Ştiri locale

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe se redeschide pe 1 martie

Expoziția Cinegetică din Sfântu Gheorghe, aflată în administrarea Asociației Vadon, se redeschide publicului începând din 1 martie, după aproape o lună în care a fost închisă pentru lucrări interioare de întreținere.

Colecția publică de vânătoare, găzduită de Casa Bene, pe strada Gróf Mikó Imre nr.11,  cuprinde trofee, arme de vânătoare, documente şi fotografii, majoritatea provenind din colecţiile particulare ale unor vânători din zonă.

Publicitate

„Vizitatorii pot afla despre cultura de vânătoare din regiunea noastră, despre bogăția de vânat și multe alte fapte interesante despre comorile noastre naturale, cu ajutorul unor mijloace vizuale spectaculoase”, au transmis reprezentanții Asociației Vadon.

Muzeul funcţionează din 2012 într-o clădire monument istoric aflată în centrul municipiului, reabilitată de Primărie cu fonduri europene, şi a fost înfiinţat, printre altele, cu scopul de a promova potenţialul natural al judeţului, respectiv pentru a prezenta, într-un mod interactiv, informaţii despre păsările şi animalele care vieţuiesc în această zonă.

Printre exponate se numără cel mai mare trofeu de cerb din România, vânat în 2011, un urs capturat de Nicolae Ceauşescu în judeţul Covasna şi un trofeu de râs medaliat cu aur, care a fost expus în 1971 la Expoziţia mondială de la Budapesta, precum şi un crocodil de Nil în lungime de peste patru metri.

În primăvara acestui an, Expoziția va aniversa un deceniu de existenţă, ocazie cu care va organiza un eveniment public. Potrivit estimărilor Asociației Vadon, de la înființare, Muzeul a avut peste 80.000 de vizitatori, care au putut participa, de-a lungul timpului, inclusiv proiecţii de filme, expoziţii de pictură şi fotografie, seminarii şi cursuri de ştiinţe ale naturii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio