Ştiri locale

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe sărbătoreşte 10 ani de existenţă

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe, care împlineşte luna aceasta zece ani de existenţă, marchează acest eveniment printr-o festivitate care va avea loc vineri în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale, colaboratorilor şi altor invitaţi.

Cu acest prilej, va fi vernisată o expoziţie cu lucrări de artă aparţinând lui Sárkány Árpád, care a contribuit în mod esenţial la înfiinţarea colecţiei Muzeului Cinegetic, şi va fi prezentat volumul „Vânătoarea m-a ales pe mine”, semnat de vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor din Ungaria.

Muzeul funcţionează în Casa Bene, o clădire monument istoric din centrul municipiului, reabilitată de Primăria oraşului cu fonduri europene, şi a fost înfiinţat cu scopul de a promova potenţialul natural al zonei şi de a prezenta, într-un mod interactiv, informaţii despre păsările şi animalele care vieţuiesc în regiune.

Muzeul cuprinde o bogată colecţie de trofee, arme de vânătoare, documente şi fotografii, majoritatea provenind din colecţiile particulare ale unor vânători din zonă. Cea mai mare donaţie, în valoare de circa 100.000 de euro, constând în trofee şi animale sălbatice împăiate, a fost făcută de Sárkány Árpád, patronul unei firme de turism cinegetic din Sfântu Gheorghe.

Printre exponate pot fi văzute cel mai mare trofeu de cerb din România, vânat în anul 2011, un urs capturat de Nicolae Ceauşescu în judeţul Covasna, un trofeu de râs medaliat cu aur, expus în 1971 la Expoziţia mondială de la Budapesta, şi un crocodil de Nil de peste patru metri. Muzeul cuprinde şi o zonă interactivă unde vizitatorii pot “vâna” cu o puşcă cu laser.

Potrivit conducerii muzeului, peste 80.000 de persoane, majoritatea copii, au trecut pragul acestuia în cei zece ani de existenţă, numărul mare de vizitatori datorându-se, în bună parte, numeroaselor evenimente organizate periodic aici, cum ar fi proiecţii de filme, expoziţii de pictură şi fotografie, seminarii şi cursuri de ştiinţele naturii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio