Ştiri locale

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe organizează sâmbătă Noaptea Muzeelor

Expoziția Cinegetică a Ținutului Secuiesc din Sfântu Gheorghe participă pentru a 5-a oară la Noaptea Muzeelor, eveniment coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor.

Sâmbătă, 12 iunie, între orele 17:00-22:00, participanții vor putea vizita gratuit toate expozițiile din cadrul Colecției publice, administrată de Asociația Vadon, în program fiind incluse și proiecții de film despre natură.

Publicitate

„Programul cuprinde și proiecții de film despre natură, în limba maghiară și subtitrate în limba engleză, dar și vizitarea Expoziției Cinegetice, diorama Carpaților de Curbură, sala Africa, sala trofeelor neîntregite, camera de vânătoare, sau bârlogul de urși”, ne-au spus reprezentanții Expoziției.

Potrivit acestora, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor SARS-CoV-2 grupurile de vizitatori vor fi limitate la cel mult 30 de persoane.     

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe și-a deschis porțile în urmă cu 8 ani, fiind găzduit de Casa Bene (str. Gróf Mikó Imre, nr. 11), una dintre clădirile – monument istoric ale municipiului, reabilitată cu fonduri europene de către Primărie.

Expoziția cuprinde o bogată colecție de trofee, animale împăiate, arme de vânătoare, documente și fotografii, cele mai multe provenind din colecțiile particulare ale unor vânători din zonă. 

În 2019 colecția s-a îmbogățit cu aproape 50 de trofee, primite donație din partea unei familii de vânători.

Muzeul cuprinde și o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele, pot obține informații despre specii și pot vâna virtual cu o pușcă cu laser.

De asemenea, pe site-ul Muzeului: www.vadon.ro, la secțiunea „Expoziția cinegetică” este disponibil și un scurt tur virtual.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio