Ştiri locale

„Mutăm satul la oraş” – sloganul festivalului Agrofest de la Sfântu Gheorghe

„Mutăm satul la oraş” este sloganul celei de-a doua ediţii a Festivalului Agrofest, ce va fi organizat la sfârşitul acestei săptămâni în municipiul Sfântu Gheorghe, în scopul popularizării „vieţii la ţară”, a animalelor domestice, precum şi a produselor locale.

Directorul Direcţiei Agricole Covasna, Konczei Csaba, a declarat, marţi, că evenimentul, care va avea loc duminică în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe, va cuprinde, printre altele, o expoziţie în cadrul căreia vor putea fi văzute cele mai valoroase şi frumoase exemplare de bovine, un concurs de gătit preparate din carne de vită, precum şi diverse activităţi inedite pentru mulţi dintre orăşeni, cum ar fi plimbări cu căruţa, mângâierea animalelor sau mulgerea vacilor. Potrivit acestuia, la festival este aşteptat şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Publicitate

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic, Direcţia Agricolă Covasna, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine, Primăria Sfântu Gheorghe, respectiv Fundaţia LAM din Ilieni, care s-au implicat în ultimii ani, prin diverse forme, în susţinerea micilor fermieri din judeţ.

Spre exemplu, Fundaţia LAM le-a oferit cursuri, consultanţă şi finanţare pentru dezvoltarea fermelor agricole sau zootehnice, iar Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic, înfiinţată la iniţiativa Consiliului Judeţean Covasna, s-a implicat, printre altele, în producerea şi promovarea produselor locale, inclusiv prin organizarea unor târguri periodice în mai multe oraşe din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că acest sprijin a fost de real ajutor pentru multe familii din mediul rural, care au reuşit să îşi dezvolte mici afaceri, cum ar fi prepararea şi comercializarea caşcavalului, a pâinii de casă sau a kurtoskolacs-ului (colac secuiesc glazurat cu zahăr ars -n.r), reuşind, astfel, să îşi asigure traiul de zi cu zi.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio