Ştiri locale

Museum of the Moon – LUNA creează magie la Sfântu Gheorghe

Luna a ajuns mai aproape de pământeni, de această dată la Sfântu Gheorghe, cu ajutorul Lights on Romania. Vorbim despre celebra lucrare a artistului Luke Jerram, care le oferă curioșilor șansa de a descoperi corpul ceresc în toată splendoarea lui. De azi și până în ultima zi a lunii iulie, spectaculoasa instalație poate fi vizitată în Parcul Elisabeta.

În mijlocul naturii, într-un cadru de poveste, vizitatorii se pot (re)conecta, într-un mod special, cu Universul prin intermediul instalației Museum of the Moon. Macheta măsoară 7 metri în diametru și este concepută la o scară de 1:500.000, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru corespunde în realitate unei distanțe de 5 kilometri din suprafața Lunii.

Publicitate

Inspirația pentru această lucrare a venit în Bristol, acolo unde se înregistrează al doilea cel mai înalt interval de maree din lume, cu un decalaj de 13 metri. Trecând în fiecare zi în zonă și observând această diferență uriașă, a venit și ideea artistică. Este o oportunitate pentru curioși de a vedea Luna îndeaproape, cu fiecare detaliu, cu fiecare crater.”, spune Luke Jerram, artistul care a conceput instalația.

Museum of the Moon aduce mai aproape de noi un simbol puternic, Luna fiind dintotdeauna o sursă de inspirație pentru întreaga omenire și simbolul care creează legături indestructibile. Oamenii sunt invitați să redescopere parcul Elisabeta, văzut de data asta prin intermediul unei spectaculoase opere de artă care arată cel mai bine noaptea. Aici va fi organizat, între altele, și un picnic nocturn – moment în care publicul va putea savura bucate delicioase sub clar de lună.

Ne bucurăm să revenim la Sfântu Gheorghe, după ce anul trecut Gaia a creat spectacol în același loc. De data aceasta ne vom îndrepta privirile către spectaculoasa lună. Este o lucrare artistică ce stârnește întrebări, dă startul unor discuții relevante și chiar schimbă retorici. Lumina e mereu în actualitate, iar apropierea noastră de ea e cu adevărat specială” – spune Andi Daiszler, inițiatorul proiectului Lights On România.

Instalația de lumină a ajuns în locuri spectaculoase din lume și a creat magie în biserici, muzee, parcuri sau chiar clădiri de birouri. Ea aduce mai aproape de noi un simbol puternic, Luna fiind dintotdeauna o sursă de inspirație pentru întreaga omenire și elementul care creează legături indestructibile.

Expoziția este organizată cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe. Luna poate fi admirată din 22 până în 31 iulie.

Publicitate
banner we radio