Ştiri locale

Muniţie neexplodată găsită la intrarea în Chiuruş

UPDATE:

Muniţia neexplodată găsită la intrarea în Chiuruş provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar descoperirea a fost făcut de câţiva localnici, care lucrau pe câmp.

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Lt. Marius Tolvaj, a declarat că apelul a fost făcut în jurul orei 12:00, iar zona a fost asigurată, fiind evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri, iar circulaţia a fost oprită timp de două ore.

Am fost anunţaţi de nişte persoane care efectuau lucrări agricole în zona respectivă, că au descoperit un element de muniţie neexplodat. Circulaţia în zonă a fost oprită pentru aproximativ 2 ore, s-a evacuat populaţia pe o rază de aproximativ 500 de metri. Suprafaţa a fost cercetată, şi a fost găsit un element de muniţie de mină antitanc din Al Doilea Război Mondial. A fost ridicat şi transportat în siguranţă în zona de depozitare.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

ISU Covasna atrage atenţia că în cazul în care descoperim obiecte metalice despre care există suspiciuni că pot fi elemente de muniţie neexplodată (proiectile, bombe aruncător, bombe aviaţie, mine, grenade, cartuşe infanterie, etc.), avem obligaţia să sunăm la 112.

Muniţia descoperită nu trebuie mişcată de pe loc sau atinsă/lovită, şi nu trebuie introdusă în clădiri, încăperi sau locuinţe. De asemenea, persoana care găseşte muniţie neexplodată trebuie să păstreze o distanţă desiguranţă de minimum 50 m.

_____________________

Ştirea iniţială:

Echipajele ISU Covasna au fost solicitate să intervină luni în localitatea Chiuruş, unde în urma unor lucrări au fost descoperite elemente de muniţie neexplodată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Lt. Marius Tolvaj, ne-a declarat că zona a fost asigurată, iar la faţa locului se află un echipaj de pirotehniști, dar şi autospeciale pentru stingerea incendiilor şi o ambulanţă SMURD.

„Am fost anunţaţi că a fost găsită muniţie neexplodată în localitatea Chiuruş. La faţa locului se află echipa pirotehnică, autospeciale pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, dar şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei. Muniţia a fost descoperită chiar în vecinătatea semnului de la intrarea în localitate, în câmp”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio