Ştiri locale

Municipiul Sfântu Gheorghe are un nou viceprimar

La 24 de ani, Vargha Fruzsina este cel mai tânăr viceprimar din istoria oraşului

Întrunit în prima şedinţă extraordinară după constituire, Consiliul Local la Municipiului Sfântu Gheorghe a votat miercuri propunerile pentru posturile de viceprimari, dar și membrii comisiilor de specialitate.

Publicitate

Primarul Antal Árpád i-a propus pentru funcţiile de viceprimar pe Tóth-Birtan Csaba, care a ocupat această funcţie şi în ultimii patru ani, și pe Vargha Fruzsina, cel mai tânăr membru al Consiliului Local.

„Prin nominalizarea lui Vargha Fruzsina, vreau să transmit un mesaj foarte puternic tinerilor. Cred că munca noastră nu valorează aproape nimic dacă tinerii nu rămân acasă, dacă nu vin acasă, dacă nu sunt prezenți și nu sunt implicați în viața orașului. Construim acest oraș pentru toată lumea, dar în primul rând pentru ei. Aceasta este o generație valoroasă, este important să le descoperim și să le rezolvăm problemele pentru a se simți prezenți și implicați în conducerea orașului. Problemele tinerilor de 20 de ani sunt înțelese cel mai bine chiar de tinerii în vârstă de 20 de ani. Toate condițiile sunt îndeplinite pentru ca tinerii să fie mai încrezători în autorităţile locale și să le transmită ce le preocupă”, a explicat primarul Antal Árpád propunerea făcută, adăugând: „Le trimit un mesaj tinerilor să se implice, să lucreze, să modeleze prezentul pentru ei înșiși”.

Consiliul Local a aprobat în unanimitate ambele propuneri pentru posturile de viceprimar, atât Tóth-Birtan Csaba cât şi Vargha Fruzsina depunând apoi jurământul.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu nominalizată pentru această funcţie. Nu este un secret pentru nimeni că nu am încă multă experiență, dar cred că dacă primarul și colegii mei din Consiliu m-au onorat cu încrederea lor, voi fi suficient de motivată să mă ridic la aşteptările lor. Am trei mari pasiuni: artele plastice, dansul popular și tradițiile, dar şi ajutorarea oamenilor din jur. Sunt încrezătoare că împreună cu această echipă și tinerii din Sfântu Gheorghe vom reuși să atingem obiectivele stabilite. Sunt conștientă de gradul mare de responsabilitate și că acest lucru nu va fi un proces ușor, dar am mari speranțe că îmi voi îndeplini atribuţiile cu succes” – a spus Vargha Fruzsina în conferinţa de presă care a urmat şedinţei.

„Îi mulțumesc domnului primar pentru încredere şi numirea mea în continuare în această funcție. Simt că voi avea mai mult de lucru decât în ​​anii precedenți, putem vedea deja nevoia de a schimba organigrama Instituţiei și de a coopta şi mai mulţi profesioniști. În același timp, urmează o perioadă în care va fi necesară finalizarea implementării proiectelor europene câștigate și pregătirea proiectelor pentru următorul ciclu de finanțare. Mă voi ocupa și de probleme sociale, pentru că acest domeniu nu îmi este străin în calitate de președinte al Grupului de Acțiune Locală Sepsi. Voi încerca să îndeplinesc toate sarcinile în funcție de puterea și pregătirea mea și să contribui la dezvoltarea Municipiului Sfântu Gheorghe în următorii ani”, a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

De asemenea, Consiliul Local a votat şi propunerile pentru constituirea comisiilor de specialitate.

În consecință, membrii Comisiei pentru administrarea domeniului public şi privat, patrimoniu, economic, buget, finanţe, agricultură şi dezvoltare regională sunt Debreczeni László, Ferenczy Ágnes-Kanilla, Kolcza István, Tóth-Birtan Csaba, Kiss-Bartha Annamária.

Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turism este formată din Tatár Imola, Magyarosi Imola-Piroska, Székely Kincső, József Álmos-Zoltán, Ferenczy Ágnes-Ferilla, Lakatos László și Cserey Zoltán-Mihály.

Membrii Comisiei pentru sănătate, protecţie socială şi culte sunt Kondor Ágota, Tatár Imola, Cserey Zoltán-Mihály și Székely Kincső.

Comisia pentru învăţământ, cultură şi ştiinţă este formată din următorii consilieri: Liviu-Vasile Comăneci, Kondor Ágota, Magyarosi Imola-Piroska, József Álmos-Zoltán, Sipos Dóra-Viola și Vargha Fruzsina.

Membrii Comisiei pentru administraţie locală, juridică, ordine publică, drepturile omului, legislaţia muncii şi disciplină sunt Ambrus Zsombor, Liviu-Vasile Comăneci, Zsigmond József, Tóth-Birtan Csaba și Kiss-Bartha Annamária.

Comisia pentru tineret și sport este formată din Sipos Dóra-Viola, Zsigmond József, Lakatos László, Debreczeni László, Ambrus Zsombor, Vargha Fruzsina și Kolcza István. Această comisie va răspunde şi de domeniul digitalizării, care va fi adăugat oficial într-o şedinţă viitoare.

Publicitate
banner we radio