Ştiri locale

Multi-Trans introduce transportul bicicletelor cu autobuzul spre Şugaş Băi

Multi-Trans introduce începând de vineri, 18 august, un nou serviciu pentru călătorii care circulă spre Șugaș-Băi. Compania locală de transport public în comun a achiziționat, recent, o remorcă specială pentru transportul bicicletelor, cu o capacitate de 12 locuri. În prezent, serviciul se află în faza de testare, astfel că, pentru început, transportul bicicletelor către Șugaș Băi va fi complet gratuit pentru toți călătorii.

Directorul societății, Tittesz Zoltán, a precizat că serviciul va fi disponibil doar pentru ruta Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi, iar ideea s-a născut în urma solicitărilor venite din partea unor asociații de cicliști, și după modelul companiei de transport RAT Brașov, care a introdus în urmă cu mai mulți ani acest serviciu, gratuit, pentru toate autobuzele care circulă spre Poiana Brașov.

Cel mai probabil, după etapa de testare costul pentru transportul bicicletelor va fi același cu cel al unei curse spre Șugaș-Băi.

„Acest serviciu va fi disponibil doar pe rutele către Șugaș Băi (…) Ne doream să facem acest lucru, pentru că există și în Brașov, spre Poiana Brașov, ceva asemănător, o remorcă cu care transportă biciclete. De aici a venit ideea și necesitatea. Momentan testăm, vedem cum funcționează, iar ulterior, mai mult ca sigur pe partea de bilete o să fie ca și pentru persoane, adică pentru biciclete se va plăti exact cât este biletul către Șugaș Băi pentru o persoană, mai ales că acele persoane nu coboară de la Șugaș Băi cu autobuzul, iar majoritatea sunt elevi care oricum au gratuitate. Remorca am cumpărat-o din comerț, e o remorcă adecvată pentru așa ceva, iar suportul l-am făcut noi, după modelul pus la dispoziție de asociația de bicicliști, și ne-am uitat și cum e făcută cea din Brașov. Capacitatea e de 12 biciclete, este maximul. Ideea aceasta ne-a venit acum 5 ani, când am văzut prima dată că sunt transportate 4-5 biciclete către Poiana Brașov, deja de atunci ne-am gândit la asta, dar am avut alte urgențe, proiecte pe fonduri europene și cu modernizarea transportului public, iar acum am ajuns în faza în care să putem să facem demersurile și achiziționarea”, ne-a spus Tittesz Zoltán.

Întrebat despre posibilitatea introducerii acestui serviciu și pe celelalte rute operate de autobuzele companiei, directorul Multi-Trans a explicat că acest lucru ar îngreuna traficul rutier.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio