Ştiri

MTV Video Music Awards 2015: Taylor Swift, marea câştigătoare

Taylor Swift a câştigat cele mai multe trofee, inclusiv la categoria \”cel mai bun videoclip\”, la MTV Video Music Awards 2015, dar reunirea ei pe scenă cu rapperul Kanye West şi anunţul făcut de acesta, potrivit căruia va candida la alegerile prezidenţiale din 2020, au dominat gala de duminică seară.

Kanye West – protagonistul unui incident care a ţinut prima pagină a ziarelor, după ce a urcat neanunţat pe scenă şi a smuls microfonul din mâinile lui Swift, în timpul discursului de acceptare rostit de cântăreaţa americană la gala MTV Video Music Awards din 2009, spunând că acel trofeu ar fi trebuit să fie atribuit lui Beyonce – a primit la gala de duminică seară, organizată la Los Angeles, trofeul Video Vanguard, înfiinţat în memoria cântăreţului Michael Jackson, informează Reuters. Trofeul i-a fost înmânat chiar de Taylor Swift, marcând astfel un moment special în istoria galelor MTV VMA.

Publicitate

„Toată lumea este la curent cu scandaloasa noastră întâlnire de la VMA 2009, dar există un lucru pe care nu-l cunoaşteţi: albumul lui Kanye West «College Dropout» este primul pe care eu l-am cumpărat de pe iTunes”, a declarat Taylor Swift.

Tânăra cântăreaţă pop-country a adăugat, parodiind discursul lui West de la gala din 2009: „Am un mesaj pentru toţi câştigătorii din această seară – sunt foarte fericită pentru voi şi pentru faptul că veţi fi lăsaţi să vă terminaţi discursurile de mulţumire, însă Kanye West are una dintre cele mai mari cariere din toate timpurile”.

După ce a fost ovaţionat în picioare de spectatorii prezenţi la eveniment, Kanye West a revenit şi el asupra incidentului din 2009, alături de câteva fraze despre autenticitatea actului artistic, iar, la un anumit moment, a criticat organizarea unor gale de decernare de premii, dar şi postul MTV, pentru faptul că a difuzat incidentul în mod repetat, \”pentru a obţine o audienţă mai mare\”.

„Dacă aş fi avut o fiică atunci când am urcat pe scenă şi am smuls microfonul din mâinile altcuiva… ei bine, după acea seară, scena a dispărut, dar efectul avut asupra oamenilor a rămas”, a spus rapperul american. Muzicianul şi-a încheiat discursul în felul următor: „Am luat decizia de a candida la preşedinţie în 2020”.

Taylor Swift a câştigat premiul aferent categoriei „videoclipul anului” – cel mai important trofeu al galei –, pentru clipul piesei „Bad Blood”, în care apar numeroase vedete şi care ar fi generat o dispută cu cântăreaţa Katy Perry.

\"taylor

„Ştiu că au fost multe discuţii despre ce vrea să spună acest videoclip, dar eu sunt pur şi simplu fericită că în anul 2015 trăim într-o lume în care băieţii pot să se joace de-a prinţesele şi fetele de-a soldaţii”, a spus Taylor Swift.

Katy Perry nu a participat la gala din acest an.

Gala MTV VMA, organizată de postul MTV, deţinut de grupul Viacom, decernează premii – sub forma unor statuete denumite \”Moonman\” – pentru cele mai bune realizări din domeniul producţiei de videoclipuri muzicale, însă este cunoscută mai ales pentru o serie de momente neaşteptate şi ireverenţioase.

Gala de duminică seară nu a făcut excepţie şi a mizat pe elementul \”şoc\”. Prezentatoarea galei, cântăreaţa Miley Cyrus, în vârstă de 22 de ani, extrem de sumar îmbrăcată pe durata întregii gale, a rostit în permanenţă înjurături în timpul anunţurilor sale, şi-a arătat sânii către public, în mod \”accidental\”, şi a interpretat un nou single al său, ale cărui versuri vorbesc despre consumul de marijuana.

\"miley\"

Cântăreţul Justin Bieber a revenit pe scena VMA după o pauză de doi ani şi a interpretat două piese noi. Artistul canadian a plâns pe scenă, la finalul evoluţiei sale.

Taylor Swift a primit cele mai multe trofee Moonman, impunându-se la categoriile \”cel mai bun videoclip al anului\” (\”Bad Blood\”), \”cel mai bun videoclip al unei cântăreţe\”, \”cel mai bun videoclip pop\” (\”Blank Space\”).

Rapperul Fetty Wap s-a impus la categoria „artistul de urmărit în viitor”, Bruno Mars şi Mark Ronson au triumfat la categoria „cel mai bun videoclip al unui artist masculin” („Uptown Funk!”), cântăreaţa Nicki Minaj a câştigat trofeul aferent categoriei „cel mai bun videoclip rap” („Anaconda”), iar Fall Out Boy s-a impus la categoria „cel mai bun videoclip rock”, cu piesa „Uma Thurman”.

Gala MTV Video Music Awards 2015 a avut loc duminică seară, la Microsoft Theater din Los Angeles.

Gala VMA, care premiază artişti din lumea întreagă pentru realizări deosebite în domeniul producţiei de videoclipuri, a fost marcată de numeroase momente insolite în trecutul ei.

Cântăreaţa Miley Cyrus a şocat publicul la ediţia din 2013 a galei, organizată la New York, iar evoluţia ei de pe scenă alături de Robin Thicke, cu care a interpretat piesa \”Blurred Lines\”, în care au abundat mişcările lascive şi mesajele cu tentă sexuală, a ţinut prima pagină a presei internaţionale.

Kanye West a întrerupt discursul de acceptare a unui premiu susţinut de Taylor Swift în 2009, iar Britney Spears şi Madonna s-au sărutat pe scenă, în direct, în timpul ediţiei din 2003 a show-ului.

Galele Video Music Awards au început în 1984 şi au contribuit la promovarea postului de televiziune MTV, deţinut în prezent de grupul Viacom Inc., care a devenit un actor important în industria de divertisment.

Gala MTV Video Music Awards este o ceremonie care se adresează în special tinerilor, fiind considerată un eveniment mult mai extravagant decât alte gale din industria muzicală, precum tradiţionala gală a premiilor Grammy, şi preferă să evidenţieze videoclipurile din spatele unor piese.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio