Ştiri locale

Modificări în procedura de avizare a evenimentelor publice care presupun restricţii de circulaţie

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe anunţă organizatorii de evenimente că se modifică procedura de avizare a evenimentelor publice care presupun restricţii de circulaţie.

Astfel, organizatorul este obligat ca înainte de solicitarea avizului Comisiei de avizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei, să solicite avizul Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Covasna pentru restricţiile de circulaţie necesare.

Publicitate

Important! Având în vedere că Poliţia rutieră eliberează avizul cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de organizarea evenimentului, iar cererea la Primărie trebuie depusă cu cel puțin 3 zile înainte de eveniment, organizatorii de evenimente sunt rugaţi să înceapă demersurile de avizare cu cel puţin 7-10 zile înainte de eveniment.

Pentru obţinerea avizului de la Poliţia rutieră trebuie depuse următoarele documente: cerere în care să fie trecute datele organizatorului, sectorul de drum afectat, perioada evenimentului şi date de contact ale persoanei responsabile; planşe cu reţeaua de drumuri publice din zona afectată; semnalizarea rutieră permanentă existentă şi cea temporară propusă.

De asemenea, traficul rutier se va desfăşura deviat pe rute ocolitoare stabilite de organizator sau de administratorul drumului şi avizate de Poliţia rutieră.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio